AaB U/19 vinder international ungdoms turnering

AaB’s U/19-mandskab vandt træningsturneringen V. Honvéd Penta Cup 2016 i Ungarn med Marco Ramkilde som turneringens bedste spiller.

Opstarts turneringen var en del af forberedelserne til den nye sæson i U/19 Ligaen for AaB.

I puljen mødte AaB-talenterne modstand på internationalt niveau i form af det ungarske hjemmehold Budapest Honvéd FC og FC Admira Wacker Mödling fra Østrig. I den anden pulje dystede engelske West Bromwich Albion FC, serbiske FK Partizan Beograd samt ungarske Puskás Akadémia FC, som er opkaldt efter den legendariske angriber, Ferenc Puskás. Det ungarske hold blev også AaB’s modstander i finalen.

I første omgang mødte man Budapest Honvéd FC i åbningskampen. AaB styrede kampen og bragte sig i front ved Mathias K. Andersen efter oplæg fra Gabriel Martinez. AaB havde gode muligheder for øge deres føring, men manglede kynisme kom til at koste. De misbrugte muligheder viste sig nemlig afgørende, da det ungarske hold fik udlignet til slutresultatet 1-1. 

Herefter skulle der en sejr til mod FC Admira Wacker Mödling, hvis Aalborgenserne skulle avancere til finalen. AaB var også på finale kurs efter scoringer af  Wessam Abou Ali og Mads Stefansen, hvor sidst nævnte i dag er blevet udtaget til U/18-landsholdssamling. Modstanderne fik reduceret til 2-1 fem minutter før tid, inden Milad Samim – som også er blevet U/18-landsholdssamlingen – i kampens slutminutter headede finalepladsen og sin 3-1 scoring i hus.  

Ét af Ungarns bedste fodboldakademier, Puskás Akadémia FC, ventede herefter i turneringens finale. Ti minutter inde i kampen brillerede Marco Ramkilde ved at bringe AaB foran efter en chipaflevering fra Nikolaj Lyngø.

 

Puskás Akadémia fik kort inden pausen et straffespark, som AaB-målmand Nicolaj Jørgensen fik stoppet. I anden halvleg blev sejren arbejdet i hus, og for andet år i træk kunne AaB tage pokalen med hjem fra V. Honvéd Penta Cup. Marco Ramkilde blev efter finalesejren kåret til turneringens bedste spiller.

AaB-talenterne åbner sæsonen i U/19 Ligaen lørdag den 13. august på hjemmebane mod Randers Freja.

In this article