Brøndby U/17 lagde fra land med sejr

På en god første halvleg lykkedes det de blågule fra Vestegnen at få en glimrende start på U/17 Ligaen, da man lørdag eftermiddag tog imod Silkeborg i egen hule. Kampen sluttede med en hjemmesejr på 2-0.

U17: Brøndby 2-0 Silkeborg
1-0 Roni Arabaci (17.)
2-0 Ertugrul Teksen (80.)

Lørdag var bestemt en dag, Brøndbys U/17-spillere, trænere og ledere længe havde set frem til. Lørdag markerede nemlig dagen for sæsonens første opgør i U/17 Ligaen, og kampene i den landsdækkende række er alt andet lige lidt sjovere end at spille ligegyldige træningskampe.

Modstanderen fra Silkeborg fik en flot sæsondebut i forrige weekend, hvor man på eget græs besejrede AGF med 2-1. Jesper Mikkelsens unge, midtjyske tropper vidste godt, at Brøndby var en stor mundfuld, men de rødklædte ville naturligvis ikke give op uden kamp.

Værterne startede kampen bedst og kontrollerede kampen med megen boldbesiddelse, stor aggressivitet og højt pres. Det stressede Silkeborgs talenter, som aldrig fik styr på spillet, men i stedet haltede et skridt bagefter. Efter nogle hurtige Brøndby-kombinationer i højre side, blev bolden smækket ind i feltet, hvor venstrekantsspilleren, Roni Arabaci flot steg til vejrs og headede sit hold foran med 1-0.

På trods af spillemæssige problemer formåede silkeborggenserne at tilspille sig to store chancer i første halvleg. Det indirekte frispark blev dog reddet på stregen, og da bolden endelig røg i mål efter en hovedstødsscoring nogle minutter senere, vinkede dommeren for offside.

Gæsterne var for passive i første halvleg, men i kampens sidste halvdel var den store respekt for modstanderen væk, og man fik langt bedre fat i spillet.

Ja, Brøndby var bestemt til at tale med i anden halvleg, fandt Silkeborg ud af. Resultatet af de rødklædtes forbedrede pasningsspil blev et skud på overlæggeren og flere farlige dødboldssituationer, men ind ville bolden ikke, og i stedet kunne hjemmeholdets flittige målscorer og offensive midtbanespiller, Ertugrul Teksen lukke og slukke kampen, da han udnyttede et straffespark i kampens overtid og scorede til slutresultatet 2-0.

På det blågule vinderhold debuterede hele fem førsteårsspillere i U/17 Ligaen, mens Silkeborg benyttede blot en enkelt spiller fra årgang 2001.

In this article