Choknederlag til FC Nordsjælland U/17 på eget græs

De forsvarende sølvvindere og medaljeaspiranter fra FC Nordsjælland måtte lørdag give fortabt overfor Esbjergs velfungerende presspil. Vestjyderne vandt fortjent kampen med 0-3.

U/17: FC Nordsjælland 0-3 Esbjerg
0-1: Rasmus Rejnhold (3.)
0-2: David Easter (34.)
0-3: Oliver Olsen (72.)

I sidste sæson lavede de massevis af mål og spillede blændende fodbold, men lørdag eftermiddag var tigrene tamme og tøvende.

Gæsterne fra Esbjerg satte sig fra første færd tungt på kampen og kunne allerede efter tre minutters spil løfte armene over hovedet for første gang. U/16-landsholdsspilleren, Rasmus Rejnhold kunne næppe have drømt om en bedre debut i U/17 Ligaen, da han med en flot helflugter bragte esbjergenserne på 0-1.

Efter en god periode i starten af kampen fik værterne bedre fat, men når bolden nåede op på banens sidste tredjedel, var de offensive kvaliteter ikkeeksisterende. Mod slutningen af første halvleg genfaldt gæsterne det gode presspil fra starten af kampen, og FC Nordsjælland fik ikke lov til at udføre det pasningsspil, man ellers er kendt for i det nordsjællandske. I stedet blev midtbanemand David Easter manden i centrum, da han efter en halv time scorede et forrygende mål og på ny skabte eufori i den vestjyske lejr.

I anden halvleg var værterne som vanligt mest på bolden, men som i første halvleg var offensiven tandløs, og antallet af nordsjællandske målchancer kunne tælles på én hånd.

I den modsatte ende var Esbjerg farlige på de omstillinger, der bød sig. I det 73. minut tog vestjydernes højre back, Oliver Olsen en tur med frem af banen, og på en ripost gjorde U/17-landsholdsspilleren det til overraskende 0-3.

Koden på FC Nordsjællands boldbesiddende stil var blevet knækket, og efter 80 minutter kunne Lars Vind og co. fejre en fuld fortjent 3-0-sejr.

In this article