Danmark U/17 i finale trods nederlag

Til trods for et nederlag på 1-2 til værterne Finland, er Danmark kvalificeret til finalen i Internordisk Cup

Inden sidste gruppespilskamp mod værtsnationen Finland var det danske U/17-landshold allerede kvalificeret til finalen ved Internordisk Cup.

Om det var derfor, landstræner Per Holm havde valgt at stille med en anden start-ellever end i de første kampe i gruppespillet skal være uvist. Rotationen betød, at hele seks nye spillere fik chancen fra start i forhold til kampen mod Norge. Kun Joachim Rothmann, Nikolas Nartey, Christian Tue, Sebastian Hausner og Hans Christian Bernat havde fået genvalg efter sidste kamp, som danskerne vandt 2-1.

Finnerne kom bedst fra start, og fik sat de danske udvalgte under hårdt pres. Det resulterede i, at Finland efter 14 minutters spil bragte sig foran, da Tuure Mantynen fra sit udgangspunkt på venstre side af det finske angrebsspil hamrede et indlæg ind over det danske forsvar og undervejs desværre fik lidt dansk hjælp, da bolden blev rettet af. 1-0 til Finland efter et lille kvarters spil.

Resten af første halvleg holdte danskerne bolden i egne rækker, men det var uden sønderligt output, da spillet aldrig rigtigt blev farligt. Således, endte første halvleg 1-0 til de finske værter.

Anden halvleg startede ikke ulig første halvleg, dog nu med andre fortegn. Således var det nu danskerne der pressede, og finnerne der skulle stå i mod.

Flere store muligheder blev ikke udnyttet til fulde, og det var først da, der resterede fire minutter af kampen, at det massive pres endelig bar frugt. Kampens dommer fløjtede for en forseelse, da FC Københavns Victor Jensen blev nedlagt i feltet. Straffespark til Danmark. Det fik Nikolai Frederiksen mulighed for at eksekvere, og nordsjællænderen vist sikkerhed fra 9-meter pletten og udlignede for Danmark. 1-1 efter 76 minutters spil.

Desværre, var lykken ikke gjort for de danske drenge. I dommerens tillægstid fik finnerne således scoret det sidste og afgørende mål, da Anssi Suhonen hamrede bolden op i det danske nettag, og sikrede finsk sejr.

Kampen sluttede 2-1 til Finland, men ikke desto mindre er Danmark klar til finalen, som spilles tirsdag klokken 18:00 dansk tid.