Danmark U/17 mestre ved Internordisk Cup

(Foto: Landsholdsfodbold, herreungdom)
(Foto: Landsholdsfodbold, herreungdom)

Danmark har ikke vundet Internordisk Cup siden 2006. Men nu, ti år senere, har de vundet turneringen endnu engang.

Bookmakerne havde før kampen sat de unge danskere som favoritter, og danskerne havde også selv megen tro på, at de ville ende ud som mestre i år ved Internordisk Cup.

Finalen blev spillet mod Island, og allerede fra start var danskerne tændte. Der gik nemlig ikke mere end syv minutter før Victor Jensen fra FCK fik bolden af sin klubkammerat Nikolas Nartey, hvorefter han sendte bolden i mål. Danskerne var foran med 1-0.

Det danske overtag fortsatte derefter. Islændinge var meget afventende, mens danskerne blev ved med at presse på, hvilket førte til flere chancer foran det islandske mål. Men bolden gik ikke ind, før der var gået 24 minutter. Denne gang var det Magnus Kaastrup, der sendte bolden i kassen, og fordoblede danskernes føring.

Den stilling holdt indtil pausen efter de første 40 minutters spil.

Danmark blev ved med at have flere store chancer i løbet af anden halvleg, men her gik bolden altså ikke i mål. Med et kvarter igen erstattede Joachim Rothmann Peter Clement, mens Nikolai Frederiksen og Søren Bugge afløste Victor Jensen og Kaastrup med godt fem minutter tilbage.

Med få minutter tilbage kommer Anders Bærtelsen på banen i stedet for Benjamin Hvidt, men dette ændrer intet for kampens udfald, der var en solid sejr.

Islændingene havde ikke mange store chancer i løbet af opgøret.

In this article