Esbjerg U/17-anfører efter finalenederlag ved IberCup: De var bedre end os

Foto: EfB.dk

Værterne fra Esbjerg U/17 spillede tidligere på dagen finale ved IberCup, hvor man mødte portugisiske Benfica. Vestjyderne tabte en tæt kamp med 2-1, og det var egentligt fair nok, mente esbjerggensernes anfører, Jakob Lønne.

Efter seks kampe på fem dage var det en træt, ung mand, som D’ BOLD mødte efter slutfløjtet på Esbjerg Atletikstadion. Jakob Lønne var turneringen igennem en af vestjydernes bedste og mest fremtrædende spillere, og med anførerbindet på armen og brystkassen skubbet godt frem, er han spiller, som fanger øjet fra første færd.

Den unge kaptajn, som i øvrigt er en fast bestanddel af DBUs ungdomslandshold, var efterfølgende ret afklaret med finalenederlaget til den portugisiske storklub:

-De var bedre end os. Det kunne man godt mærke, så det var vel fair nok, at de vandt. Man kunne også godt mærke trætheden. Vi stiller meget med det samme hold. På baggrund af kampen og modstanderens kvalitet, så er det vel fair nok, at de vinder, sagde Jacob Lønne til D’ BOLD.

Esbjerg leverede i perioder af finalen fint spil, og derfor var det ekstra ærgerligt, at man for anden gang på tre dage måtte indkassere et nederlag til Benfica. Havde man været en smule mere effektive i felterne, havde resultatet måske været anderledes, forestiller Jakob Lønne sig:

-Vi har selvfølgelig nogle chancer, vi måske kunne have puttet ind, men sådan er fodbold. Vi er bare ikke skarpe nok foran mål i dag.

Inden finalenederlaget til Benfica viste Esbjerg, at de har potentialet til at forbedre sidste sæsons placering som nummer ni i U/17 Ligaen. Man besejrede i gruppespillet Tønsberg og Hønefoss fra Norge, og i knockout-spillet slog man israelske Maccabi Haifa, og netop mødet med spillere og hold fra andre lande er ikke noget, der afskrækker Jacob Lønne:

-Hvis vi tager Benfica, så er det jo meget mere boldbesiddende fodbold, end det er her i Danmark. Det er meget sjovt at møde forskellige kulturer og forskellige spillestile, og man bliver udfordret hver gang, fordi man ikke kender modstanderen. Sådan et hold som Benfica, de spiller ikke så fysisk, men mere teknisk fodbold, så man kan godt mærke, at man kommer til at løbe mere i sådanne kampe.

Og dét med at løbe meget, har givet tunge ben i Esbjerg-lejren. Sammenlignet med en normal træningsopstart, hvor man har en masse træningspas og én ugentlig træningskamp, har IberCup været markant anderledes:

-Det er meget hårdere. Som hold bliver vi rystet meget bedre sammen her til turneringsstart om en uge, er den afsluttende kommentar fra Jacob Lønne, inden han som en af de sidste spillere forlader Esbjerg Atletikstadion.

In this article