Esbjerg U/19 slog FCN U/19 i begivenhedsrig premiere

Foto: EfB.dk

Der var to dobbelte målscorere og godt gang i dommerens sorte bog, da Esbjerg U/19 åbnede sæsonen med en 3-2-sejr på Right To Dream Park i Farum.

U19: FC Nordsjælland 2-3 Esbjerg fB
0-1 William Møller (18)
1-1 Gustav Harlev (33)
1-2 William Møller (35)
1-3 Martin Egelund (43)
2-3 Gustav Harlev (49)

FC Nordsjælland og Esbjerg åbnede deres U/19 Liga-sæson med en underholdende og afvekslende affære, da de lørdag mødtes på Right To Dream Park i Farum.

Nordsjællænderne har vundet én guld- og tre sølvmedaljer i de seneste fire sæsoner i U/19 Ligaen, og igen i år er Farum-klubben stærke bejlere til metal. Kampagnen for endnu en medalje led dog et knæk allerede fra start.

Et stærk Esbjerg-hold formåede nemlig i den grad at byde FCN’erne op til dans på kunstgræsset i Farum. Det til trods for, at esbjergenserne blev forsinket til kampen i Farum grundet trafikale problemer, og kampen måtte udsættes med 15 minutter.

Ikke desto mindre var det William Møller, der åbnede målscoringen allerede efter 18 minutter af den 15 minutter forsinkede kamp, efter at FCN ellers havde siddet på spillet i åbningen. Et skud fra en pæn distance endte i netmaskerne med lidt hjælp fra FCN-målmand, Oliver Thorup.

Esbjerg kørte på herfra. William Møller havde muligheden for at udbygge føringen cirka ti minutter senere, men i stedet var det FC Nordsjælland, der slog tilbage. Gustav Harlev opsnappede en vag tilbagelægning i EfB-defensiven, rundede Lasse Askou Mikkelsen i Esbjerg-målet, og fik måltavlen til at vise 1-1.

Det var dog kun for en kort stund, at der var balance i regnskabet. Bare to minutter efter FCN-scoringen kunne William Møller fordoble sin målscoringstotal, da han prikkede bolden ind til 2-1 for esbjergenserne.

For at det ikke skulle være nok for Esbjerg, nåede Martin Egelund også at levere et fremragende langskudsmål lige inden pausen. 3-1 til Esbjerg ved pausen, der dog blev reduceret til ti mand, da kantspilleren Mathias Kristensen røg i totterne på en FCN-spiller, og blev udvist for at have en hånd oppe i ansigtsregionen på en modstander.

Efter pausen kom hjemmeholdet fluks tilbage i opgøret. Gustav Harlev satte hovedet på et indlæg, der reducerede stillingen til 2-3.

FC Nordsjælland kontrollerede resten af kampen og tryggede Esbjerg ned på egen banehalvdel. De chancer som nordsjællænderne fik skabt, blev der dog ikke slået kapital af, og derfor kunne Esbjerg tage en flot skalp i premieren af U/19 Ligaen med en 3-2-sejr i Farum.

Næste lørdag skal FC Nordsjælland rejse sig med en udekamp i Randers, mens Esbjerg får besøg af de forsvarende mestre, FC Midtjylland.

In this article