FCK og AaB delte i chancerig U/19-kamp

FC København indledte lørdag deres U/19 Liga-sæson, da FCK’erne tog imod AaB, der sidste weekend åbnede sæsonen med 1-1 mod Randers.

U/19: FC København 1-1 AaB
1-0 Mani Hilmarsson (10)
1-1 Anders Harpøth Østergaard (23)

De hvidklædte københavnere var helt suveræne i sidste sæsons U/17 Liga. Om FCK’s nye U/19-spillere havde taget overlegenheden med dem en aldersgruppe op var svært at se, selvom det da var FCK’erne, der på scoringsfronten åbnede lørdagens kamp mod et AaB-hold helt i gult, da Mani Hilmarsson sparkede FCK’erne foran allerede 10 minutter inde i opgøret.

Københavnernes føringsmål fik AaB’erne til at presse endnu hårdere for at bringe balance i regnskabet. Det kom der da også blot et kvarter senere, da midtstopper Anders Harpøth Østergaard scorede et for ham noget usædvanligt mål. Østergaard var blevet fremme efter et hjørnespark, som FCK efter en clearede og straks pressede helt ned på AaB’s banehalvdel. Da nordjyderne så sparkede ned bag FCK-bagkæden, hvem lå så og lurrede på kanten af offside? Det gjorde Anders Harpøth Østergaard, der efter at have rundet en storsatsende FCK-keeper kunne score i det tomme mål. 1-1.

Også i anden halvleg var chancerne meget ligeligt fordelt, selvom hjemmeholdet sad på kampen, der var præget af meget duelspil. Gæsternes Mads Stefansen var tæt på med en afslutning fra kanten af feltet, mens både FCK og AaB havde flere store chancer, der burde have resulteret i flere mål.

Selvom begge hold måtte redde på stregen undervejs i anden halvleg, sluttede det som ved anden halvlegs start, 1-1, og dermed er begge hold ubesejrede med henholdsvis et og to point.

In this article