FCK U/17 snød FC Nordsjælland efter nyt comeback

For anden lørdag i træk leverede FC Københavns U/17-hold et flot comeback, da de vendte et truende 2-0-nederlag til en 3-2 sejr mod FC Nordsjælland.

U/17: FC København 3-2 FC Nordsjælland
0-1: Joachim Rothmann (21.)
0-2: Mikkel Damsgaard (26.)
1-2: Oliver G. Andersen (60.)
2-2: Victor Jensen (63.)
3-2: Victor Jensen (71.)

Det holdt hårdt for hovedstadstalenterne i sæsonpremieren, hvor AaB i den grad havde FC Københavns forsvarende mestre nede i sækken. På forunderlig vis kom løveungerne tilbage og vandt med 4-3, men det ville ikke gå en anden gang, tænkte man efter kampen.

Lørdag eftermiddag bød FC Nordsjælland op til dans i augustvarmen, og nu skulle københavnernes sæson for alvor skydes i gang. U/16-landsholdsspillerne, Andreas Markvard Kirkeby og Sofus Koch Erichsen var i forhold til kampen mod AaB blevet placeret på bænken. Ikke mange hold kan tillade sig at bænke sine landsholdsspillere, men FCK har så mange af dem, at det nærmest bliver en nødvendighed.

Nok om glamourøs FCK-snak. FC Nordsjælland startede kampen bedst, og gav de hvidklædte konkurrenter kamp til stregen. Efter 21 minutter kørte tigrene en omstilling, bolden havnede lidt tilfældigt for fødderne af Joachim Rothmann, som tog et par hurtige træk og afsluttede i det korte hjørne. Christoffer Monty i løveburet måtte give fortabt på U/17-landsholdsangriberens skud, og så var gæsterne foran med 0-1.

Men de ville mere, Kasper Kurlands tropper, som havde overskud og i størstedelen af første halvleg dominerede kampen. Hurtige kombinationer førte i det 26. minut til, at bolden havnede hos Mikkel Damsgaard, som sikkert gjorde det til pausestillingen 0-2.

Efter pausen og en tiltrængt tår vand fortsatte kampbilledet. FC Nordsjælland havde godt fat på kampen, men scoringen til 3-0 lod vente på sig. Tigrene testede både stolpe og overlægger, men ind ville den ikke, og i stedet skete det, der sker, når man ikke udnytter sine chancer – modstanderen kommer tilbage.

I det 61. minut måtte FCN-målmand, Rasmus From indkassere for første gang, da Oliver G. Andersen stod på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. 2-1-scoringen var intet mareridt for gæsterne, men efter reducering mistede man troen på spilkonceptet, og de resterende 20 minutter forløb på FCKs præmisser.

Og var Victor Jensen ikke på banen, tænker du så? Selvfølgelig var U/17 Ligaens topscorer det, og i slutningen af kampen vågnede han op til dåd. Først udnyttede han et straffespark til at bringe balance i regnskabet, hvorefter han med ni minutter tilbage scorede match-winner-målet. U/17-landsholdsangriberen modtog bolden i en småspids vinkel ikke langt fra mål, og med en knastør, hård afslutning i det korte hjørne skabte han eufori i den københavnske lejr.

FC Nordsjælland havde efterfølgende chancen for at få ét point med tilbage til Farum, men i de døende sekunder diskede Christoffer Monty op med en feberredning, og så kunne FC København ellers fejre sæsonens anden sejr ud af to mulige.

Kun Brøndby har ligesom FCK maksimum point efter de første to kampe. Rækken føres af Esbjerg, som dog har spillet en kamp mere end de sjællandske mandskaber.

In this article