FCM U/16 tabte bronzekamp til Valencia ved Next Generation Trophy

FC Midtjyllands U/16-mandskab lykkedes ikke med at tage bronzen på tredjedagen af ungdomsturneringen, Next Generation Trophy, i Salzburg, midtjyderne i disse dage har deltaget i.

I gruppespillet havde Ulvene lidt et klart 4-1-nederlag mod Benfica og senere besejret New York Red Bulls med 1-0. Derefter blev de østrigske værter ekspederet ud i kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence, men i semifinalen var det så Manchester City, der havde heldet fra 11-meterpletten, og så var det danskerne, der måtte se sig slået i straffesparkskonkurrencen.

På turneringens tredjedag var Valencia så modstanderen for midtjyderne i kampen om bronzen. Indenda havde det danske udlandstalent og tidligere FCM-spiller, Asger Sørensen fra Red Bull Salzburg, vist de danske drenge rundt i den østrigske klub.

Bronzekampen indledtes med et højt spansk presspil, som FCM-spillerne lige måtte indstille sig efter. Det var dog danskerne, der med et frisparksmål åbnede kampen på målfronten, men det lykkedes dog spanierne at reducere inden pausen. I anden halvleg fortsatte samme kampbillede som i første – Valencia meget på bolden og et FCM-hold, der lurede efter omstillinger, men lige idet danskerne var kommet afsted i et kontraangreb, vandt spanierne bolden, slog derefter selv kontra og sendte 2-1-scoringen ind. I slutminutterne blev det også 3-1, da danskerne satsede frem i banen.

Selvom de slagne FCM’ere vil ærgre sig over turneringens afslutning – først det uheldige nederlag mod Manchester City og siden den kedelige fjerdeplads akkurat udenfor medaljerækkerne – skal det ikke tage noget fra den præstation, det er at blive nr. 4 ud af 12 respekterede hold ved en stor, europæisk ungdomsturnering.

Valencias Nabil Touaizi blev kåret til turneringens spiller.

In this article