FCMs U/14-talenter besejrede engelsk topklub i finale

FC Midtjyllands U/14-spillere blev til helte, da man besejrede selveste Tottenham Hotspurs ditto i den norske Ove Helgesen Cup.

Efter en halvdårlig start i den skandinaviske IberCup Scandinavia, hvor man tabte til OB i kvartfinalen, var FCMs U/14-talenter klar på en revanche i Ove Helgesen Cup’en, der fandt sted i Norge i perioden den 11.-14. august.

I en kamp, der fandt sted, efter man tog fra Viborg klokken 3:15 fredag nat, var det trætte midtjyder, der indtrådte banen klokken 14 samme dag. Her mødte de norske Hordaland, og kampen endte i et 2-2-opgør til stor lettelse for FCM-tropperne.

Meget pause blev det dog ikke til for de unge spillere, der skulle på banen igen allerede samme aften. Her mødte de Opssal, hvor det blev til en sikker 3-0-sejr, for de unge talenter.

Det blev dog en mere travl lørdag, hvor man spillede hele to kampe, inden man spillede semifinalen, som man også vandt. På tre kampe formåede man at nette hele 14 gange, mens midtjydernes net kun blafrede to gange. Værterne for turneringen, FK Fyllingsdalen, stod først på skud, og blev besejret med 4-1, hvorefter Brann blev nedlagt med hele 5-0 i kvartfinalen. Opssal mødtes igen med FCM i semifinalen, hvor den midtjyske flåde var en del mere overlegen, og vandt 5-1 og derved avancerede til finalen, som blev spillet søndag.

Til finalen mødte drengene fra Heden selveste Tottenham Hotspur, og her scorede Kristian Kristensen det mål, der skulle sende endnu et trofæ over danske vande og direkte ind i FC Midtjyllands pokalskab.

Det var derfor en meget glad Talent+ træner, der udtalte sig efter finalen:

– Vi har lagt nogle lag på i forhold til sidste uge til IberCup. Vi har ikke trænet så meget her inden sæsonstart, men spillet mange kampe. Vi er især stærke defensivt, og der begynder at være noget af det vi gerne vil have. Det er et hold i fin fremgang, forklarer Anders Nim til fcmklubsamarbejdet.dk.

U/14-holdet var det sidste FCM-hold til at forlade IberCup, efter U/15-holdet heller ikke havde heldet med sig i turneringen.

In this article