FCN U/13 imponerede ved hollandsk 11-mandsturnering

 

FC Nordsjællands U/13-drenge prøvede i weekenden kræfter med flere store europæiske klubber ved den hollandske turnering, United Jeugd Cup, hvor der blev spillet på 11-mandsbaner, selvom U/13-årgangene i Danmark endnu spiller 8-mandsfodbold.

I gruppespillet sejrede nordsjællænderne med 2-0 mod Brabant United/Den Bosch og FC Utrecht fra Holland, inden det blev til et klart nederlag mod tyske Dortmund. I kvartfinalen ventede belgiske Genk i en kamp, hvor FCN-drengene vendte et 0-1 til 5-1 i anden halvleg. Et endnu vildere comeback skulle dog vise sig at være nødvendigt i semifinalen mod et nordirsk hold. Her krævede det en straffesparkskonkurrence, før en vinder kunne findes. Hele 26 spark måtte sparkes, og selvom nordirerne i tre omgange kunne sparke sig videre, endte de danske drenge med at sikre finalepladsen, hvor det blev til en revanchemulighed mod Dortmund.

I finalen kunne danskerne dog ikke stille noget op, og FCN-drengene tabte med 3-0. De unge Tigre kan dog glæde sig over at være blevet nr. 2 ud af 16 hold med klubber som Arsenal og Manchester City i blandt.

In this article