Fokus på: Benjamin Zjajo – Samarbejdsklubber, ældre årgange og Real Madrid

Hver fredag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne udgave ser vi nærmere på Randers’ nyindkøb, Benjamin Zjajo.

Benjamin Zjajo er et navn, der måske ikke får de fleste klokker til at ringe, men spilleren, der langsomt har kæmpet sig op igennem hierarkiet i fodboldverdenen. Som 6-årig – stort set samtidigt med skolestart – begyndte det unge stjernefrø at spille fodbold i Harte IF. For ham, var der ingen tvivl om, hvilken sport, han ville dyrke regelmæssigt.

– Jeg startede fordi at jeg altid har kunne lide at spille fodbold, det var det jeg brugte det meste af min barndom på. Jeg havde altid fodbold under armen, forklarer Zjajo, og tilføjer:

– Fodbold har altid været en stor del af min personlighed, og derfor kan jeg ikke se mig selv i en anden sport, eller i et liv uden fodbolden.

Spilleren slog dog for alvor sine vinger ud, da han skiftede til Kolding IF, efter stort set fra start af at have spillet sammen med spillere, der var lidt ældre end ham – det føler han dog kun har styrket ham.

– Jeg spillede allerede som 6-årig sammen med 7-årige drenge som allerede var større og stærkere end mig. Jeg så op til mange af dem fordi de var bedre, de fik mig til at arbejde hårdt, og efter kort tid havde jeg kæmpet mig op og var blevet en af holdets nøglespillere, fortæller Benjamin Zjajo til dbold.dk, og fortsætter:

– I klubben, jeg spillede i, på dét tidspunkt, Harte IF, fandtes der ikke hold efter U/12-årgangen, hvorfor vi slog os sammen med Alminde Viuf. Nye spillere kom til og tingene blev svære igen og det varede ikke længe, før vi igen måtte slå os sammen med en anden klub: FC Kolding Nord. Den nye klub bestod blandt andet af Harte, Alminde, og Vester Nebel, som alle er områder i Kolding, fortæller den daværende Kolding-spiller.

Samarbejdet var ikke det bedste

Det nye samarbejde faldt dog ikke helt i Zjajos smag, hvorfor han, kort efter, skiftede til Kolding IF, som han spillede i, i flere år, inden han for nyligt skiftede til Randers FC.

– Efter en uge i det nye samarbejde, besluttede jeg at flytte til Kolding IF. I Kolding IF brugte jeg det meste af min tid som fodboldspiller. Jeg udviklede mig på fantastisk vis, lærte at spille fodbold, udviklede mig til en god person, og lærte alle de ting, man skal lære i livet, fortæller midtbanespilleren, der som 15-årig nu er U/17-spiller hos Superligaklubben, Randers FC.

Inden skiftet til Randers, kæmpede den unge midtbanespiller hårdt for at gøre sig til en fast figurant på U/17-holdet hos Kolding IF. Og det blev han. Hans gode takter gav ham blandt andet en prøvetræning i Brøndby IF og Randers inden valget faldt på sidstnævnte. Og at være en 15-årig spiller på et U/17-hold, ser Zjajo som en stor bedrift, som han også har en meget simpel nøgle til:

– Jeg var ydmyg og kæmpede altid hårdt. Selvfølgelig ser jeg det som en bedrift. Det er ikke alle der har chancen for at spille med ældre end man selv er, fortæller Zjajo.

Motiveret og målrettet

Og allerede nu, to uger efter sit skifte til Randers, har han sat sit mål for sin første sæson, men gør opmærksom på, at det ikke er noget, der kommer af sig selv:

– Lige nu fokuserer jeg meget på at arbejde hårdt, og når tiden er inde, hvilket er meget snart, og jeg er klar, er jeg sikker på at mine trænere træffer det rigtige valg, og ser mig som en fast spiller på U17-ligaholdet, forklarer den unge midtbanespiller, der allerede har fået et meget godt indtryk af sin nye klub:

– Nu har jeg været her i kort tid, men jeg synes allerede, at jeg er kommet godt ind på mange af de personer, jeg har mødt i klubben indtil videre. Men det betyder virkelig meget for mig at kunne sige at jeg spiller i Randers, forklarer den glade Randers-spiller.

Spilleren, der har imponeret mange på klubplan, fokuserer dog ikke på en landsholdskarriere lige foreløbigt.

– Som jeg nævnte før fokusere jeg igen bare på at arbejde hårdt og så skal alle tingene nok komme af sig selv, fortæller han, og fortsætter om, hvordan han vil arbejde hårdt på sin position på midtbanen:

– Jeg synes, at det er vigtigt både at have de defensive og offensive færdigheder på plads. Det er vigtigt at kunne bevare roen i situationer, hvor mange ellers bare ville gå i panik. Som midtbanespiller er det også meget vigtigt at være teknisk dygtig, og sikker på bolden, så man ikke laver nogle dumme boldtab, som kan koste mål. Et meget godt et eksempel synes jeg er Real Madrid spilleren Luka Modric, forklarer Zjajo, som har Real Madrid og Cristiano Ronaldo som umiddelbare yndlingshold- og spiller.

Og spilleren drømmer stort:

– Min største drøm inden for fodbolden er at spille i en stor udlandsk klub, og blive en af de bedste spillere i verden, afslutter Zjajo.

In this article