Lyngbys 10 mand besejrede AGF i U/17 Ligaen

Ved stillingen 1-1 i lørdagens kamp mellem Lyngby og AGF blev de kongeblås https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Borød udvist, men det gav blot forstadstalenterne ekstra blod på tanden, og efter en god slutspurt vandt Lyngby med 3-1.

U/17: Lyngby 3-1 AGF
1-0: Mads Sindholdt (20.)

1-1: Anders Fæster (58.)
2-1: Sebastian Palsbøll (65.)
3-1: Daniel Soidik (75.)

AGF kom i seneste spillerunde tilbage på sporet, da man på hjemmebane besejrede OB med 2-0. Det var vand på møllen for holdets nye træner, Morten Mølkjær, som også havde set sit AGF-hold dominere i forårspremieren mod Silkeborg, hvor man desværre måtte gå tomhændede fra banen.

For Lyngby var lørdagens solskinskamp sæsonens andet opgør. I sæsonåbneren tabte de kongeblå hele 4-1 til Vejle, så der var i den grad dømt revanche mod AGF.

Spillemæssigt blev første halvleg dog én lang ørkenvandring for værterne, som havde svært ved at håndtere østjydernes høje pres. Spillet foregik hovedsageligt på Lyngbys banehalvdel, men da sjællænderne for første gang blev farlige i den anden ende, slog de til. Et flot opspil endte for fødderne af Mads Sindholt, som på flotteste vis, stik imod spil og chancer, bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Det var dog ikke længe, Lyngby kunne juble.

De kongeblås Sebastian Palsbøll undervurderede en lang bold, som en AGF’er fik foden på, netop som Palsbøll forsøgte at sparke den ud af kommunen. Forsvarsspillerens clearing ramte foden på modstanderen – ikke bolden – og derfor straffespark.

Fra 11-meterpletten blev ansvaret overladt Magnus Kaastrups skuldre, men U/17-landsholdsspilleren kunne ikke stå for presset og sparkede forbi målet. Stillingen var 1-0 til Lyngby ved pausen.

Fra anden halvlegs start blev lyngbygensernes spil en smule bedre, men efter cirka en times spil ændrede kampens forløb sig. https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Borød rev en modstander ned i det kriminelle felt. Dommeren viste Lyngby-forsvarsspilleren det røde kort, hvorefter Anders Fæster udnyttede straffesparket og bragte balance i regnskabet: 1-1!

Nu var hjemmeholdets talenter på hælene. Få øjeblikke efter udligningen var århusianerne tæt på at fordoble scoringen, men hovedstødschancen tæt under mål blev misbrugt. Trods stor boldbesiddelse og dominans tilspillede AGF sig ikke det antal chancer, man kunne forvente, og i stedet fornemmede værterne, at der var mere at hente i den anden ende.

Sebastian Palsbøll, skurken, som i første halvleg begik straffespark, er ikke en spiller, som er kendt for at score bunkevis af mål, men lørdag scorede han et vigtigt et af slagsen. Efter en retur fra et frispark tog forsvarsspilleren chancen fra distancen, og selvom han ikke fik det ønskede træf på bolden, gik den i mål til en forløsende 2-1-føring. AGF-keeper Daniel Gadegaard var ikke uden skyld i den situation.

I de døende sekunder beordrede Morten Mølkjær sine tropper frem. AGF satsede alt, men det gav bagslag, da værternes energiske Daniel Soidik med tre minutter igen scorede til 3-1 efter en omstilling. Alle kampens aktører vidste, at dette var afgørelsen. Det sluttede 3-1 i Lyngby, som med sejren viste, at man med hård fight og stort gåpåmod kan nå langt.

AGF kan tillade sig at være skuffede. I store dele af opgøret havde man taget på de kongeblå, og i den sidste fase var man tilmed i overtal. AGF er nummer ni, mens Lyngby indtager 10. pladsen.

In this article