Månedens Superligatalent – sæson 16/17, juli: Kristian Dirks Riis, FCM

Embed from Getty Images

D’ BOLD kårer efter hver måned en teenager, der i den pågældende periode har gjort det særligt godt i Superligaen.

På trods af et presset program med deltagelse i Europa League-kvalifikationen parallelt med ugentlige Superliga-kampe er FC Midtjylland startet overbevisende i den hjemlige turnering. Første kamps uimponerende 2:2-resultat mod Randers FC er blevet efterfulgt af sejre på henholdsvis 4:0 og 3:0 mod FC Nordsjælland og Silkeborg IF.

Grundet de mange kampe har FC Midtjylland i løbet af måneden været nødt til at skifte lidt ud ind imellem og lufte truppens bredde ved at give flere marginalspillere chancen. Èn af de heldige er 19-årige Kristian Dirks Riis, der udover to indhop i Europa League fik chancen fra start i kampen mod Silkeborg IF.

Kampen endte 3:0 til Riis og FCM, og ligadebutanten var i høj grad medvirkende til at holde lokalrivalerne fra fadet. Med hele 170 afleveringer var Riis desuden den spiller, der havde bolden mest i kampen, og han var en afgørende brik i det opbyggende spil.

Riis var da også selv tilfreds efter kampen.

– At spille en kamp i Superligaen, det er fantastisk, og det giver blod på tanden. Jeg håber på mere, sagde forsvarsspilleren til FC Midtjyllands hjemmeside.

FC Midtjylland spiller her til aften Europa League-kvalifikation mod ungarske Videoton FC, og det er med Kristian Riis på bænken.

In this article