Peter Clement efter landsholdsdebut: Det var perfekt

Det danske U/17-landshold vandt i tirsdags Internordisk Cup for første gang i 10 år, efter en 2-0 sejr i finalen over Island. Her deltog Peter Clement for danskerne, hvilket var meget stort for den unge spiller.

Danmark U/17 har netop overstået dette års Internordisk Cup, som fandt sted i Finland. De sluttede af med guldet, efter at have spillet sig til finalen, hvor de mødte Island. Dem vandt de sikkert 2-0 over.

En af spillerne var OB’s Peter Clement, som i første omgang, var super glad for bare at være udtaget til det danske landshold, og denne turnering.

– Det var super fedt at blive udtaget. Jeg blev meget glad og stolt. At det så var til så stor en turnering, var mega fedt. Jeg synes virkelig det var en fed turnering, hele setuppet og turneringsformen var super. Det var en stor ære at kunne være med til at repræsentere sit land ved de nordiske mesterskaber, forklarer Clement til D’ BOLD efter finalen er spillet.

Når man bliver udtaget til landsholdet, gælder det om at vise sit væd og sætte sit præg på holdet. Og man må sige, at Peter Clement greb chancen lige fra start. I den første kamp til turneringen, og Clements første landskamp, scorede han til 2-0 allerede efter fem minutter mod Cypern. I anden kamp sikrede han sejren, og dermed også Danmarks plads i finalen.

– Det var kæmpe stort at få scoret på landsholdet, og så allerede efter fem minutter af min første landskamp. Jeg var super glad for min præstation i min debut. Målet mod Norge, der sikrede sejren, var noget af det fedeste jeg nogensinde har oplevet. Jeg var vildt glad, da bolden gik i mål. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre start på landsholdet, det var perfekt. To mål i to kampe og en assists, og så at det ene mål sikrede en finaleplads, siger en tydeligvis glad Clement om sine præstationer.

Og selvom Danmark tabte deres tredje kamp, var de altså kvalificeret til finalen alligevel. Her mødte de Island. Allerede 17 minutter inde i kampen var Danmark foran med 2-0 på mål af Victor Jensen og Magnus Kaastrup, som også blev slutresultatet.

– Det var et af de slutfløjt, jeg nogensinde er blevet gladest for. Jeg skulle lige tænke efter en ekstra gang, hvad det var vi egentlig havde vundet. Det var lidt svært at forstå, at det faktisk var det nordiske mesterskab, siger Clement til dbold.dk.

Og alt i alt er han også ganske tilfreds med landsholdets indsats ved turneringen.

– Jeg synes vi spiller en flot turnering. Vi har alle arbejdet sten hårdt og knoklet alt hvad vi kunne. Så har vi også spillet flot fodbold. Jeg synes ikke at der var tvivl om at vi var de bedste ved turneringen. Så alt i alt klarede vi skærende godt, afslutter angriberen.

Peter Clement har altså i sine første fire kampe for landsholdet opnået tre sejre og kun et enkelt nederlag samt to scoringer og en assist. Så mon ikke han vender tilbage til OB med en masse positive oplevelser og masser af motivation for den kommende U/17-sæson.

In this article