Silkeborg U/17 overvandt chokstart og delte med nyoprykker

Viborg skulle kun bruge 30 sekunder til at bringe sig på 1-0 i lørdagens dyst i U/17 Ligaen, men værterne fra Silkeborg kom tilbage og tilkæmpede sig det ene point.

U/17: Silkeborg 2-2 Viborg
0-1: Oliver Haurits (1.)
1-1: Stefan Stojikovic (20.)

1-2: Emil Frederiksen (53.)
2-2: Sebastian Jørgensen (60.)

Der er gode og dårlige dage at være fodboldspiller på, og lørdag var bestemt en af de gode af slagsen. Høj solskin, en fremragende græsplæne, musik, indmarch og massevis af tilskuere – ja – det kunne snart ikke være meget bedre.

For Silkeborgs vedkommende var kampen mod Viborg sæsonens tredje. I sæsonpremieren slog man på imponerende vis AGF på udebane, og senest blev det så til et nederlag på 2-0, da Brøndby viste sig for stærke. Viborg havde inden lørdagens opgør blot været i kamp en enkelt gang, og det var, da viborggenserne på hjemmebane fik 2-2 mod HB Køge.

I den kamp fik Ralf Pedersens mandskab med offensiv og aggressiv fodbold vist, at man ikke er kommet til U/17 Ligaen som statister, men derimod vil forsøge at præge kampene.

Viborg fik en drømmestart i sensommervarmen. De sortblusede gæster gav bolden op, spillede den rundt i bagkæden, inden Emil Steffensen modtog bolden. Forsvarsspilleren slog en perfekt diagonalaflevering til Tobias Bech på højrekanten, som hurtigt fandt Oliver Haurits ved bagerste stolpe, hvorfra målræven med en stensikker inderside passerede Magnus Møller Dalsgaard i Silkeborg-målet og scorede sit andet sæsonmål.

Den lynhurtige scoring blev et wake-up-call for værterne, som straks indledte jagten på en udligning. Efter seks minutter var det millimeter fra at blive 1-1, da en ung silkeborggenser testede træværket, men heldet var ikke med værterne, og bolden sprang i spil igen.

Silkeborg var i første halvleg bedst på bolden, men dermed ikke sagt, at Viborg ikke også var farlige. U/17-landsholdsspiller, Emil Frederiksen og sidste sæsons U/17 Divisionstopscorer, Oliver Haurits havde begge chancer til at fordoble føringen, men offensivspillerne var for længe om at få afviklet deres afslutninger, og i stedet skete der ting og sager i den modsatte ende.

SIF’s Rasmus Carstensen afdriblede efter 20 minutters spil Viborgs Mika Fuglsang, som så sig nødsaget til at begå et småklodset straffespark. Det er almen kendt i fodboldverdenen, at spilleren, som har fremtvunget et straffespark, ikke selv skal sparke fra 11-meterpletten. Det giver nemlig uheld, og ganske rigtigt, så misbrugte Rasmus Carstensen straffesparket, begået mod ham selv, Til silkeborggensernes held var Stefan Stojikovic dog efterfølgende først over returen og sparkede bolden i kassen til 1-1.

I anden halvleg kom Viborg bedre med. Spillet flød bedre og kampen blev mere jævnbyrdig. I det 53. minut slog gæsterne så til. Malthe Klausen, som i sidste uge var uheldig at lave selvmål, fandt Emil Frederiksen, som køligt bragte talenterne fra domkirkebyen foran med 2-1.

Ligesom i første halvleg svarede Silkeborg hurtigt tilbage. Først blev et indlæg mod bagerste stolpe farligt, og kort tid efter var der atter noget at juble over for de mange fremmødte silkeborggenserne. Viborgs Lasse Lilbæk nedlagde Mikkel Juhl i det kriminelle felt, og for anden gang i opgøret pegede dommeren på pletten. Denne gang tog Sebastian Jørgensen sig af straffesparket, og han var anderledes sikker og sendte bolden i nettet uden chancer for målmand Lucas Lund Pedersen.

I det 73. minut kunne Oliver Haurits have bragt sit hold foran med 3-2, men Viborg-angriberens afslutning sneg sig tæt på forbi den ene opstander, og dermed sluttede et intenst og chancerigt opgør med 2-2.

Silkeborg havde også chancerne til at afgøre kampen til deres fordel og spillede langt hen af vejen en god kamp, så det uafgjorte resultat er nok acceptabelt i begge lejre.

In this article