Superliga, runde 6 – Målfest og Kallesøe på tavlen

Skærmbillede 2016-08-23 kl. 23.41.16

Hver tirsdag samler D´BOLD op på weekendens præstationer fra spillere på 19 år eller yngre i den bedste danske række – her er et sammendrag af runde 6.

FC Nordsjælland 1-1 Randers FC
0-1: Mikkel Kallesøe
1-1: Godsway Donyoh

Blot 19-årige Mikkel Kallesøe har spillet sig ind i startopstillingen på det Randers FC-hold, som langsomt er ved at finde formen. Og fredag kom kantspilleren også på tavlen da han scorede til 0-1 for gæsterne i Farum. Den tidligere Manchester City-spiller Godsway Donyoh gjorde det dog til 1-1 i anden halvleg. Benjamin Lund, 19, startede for anden gang i træk på banen for FC Nordsjælland, imens at Andreas Skovgaard, 19, kom på banen i anden halvleg. Marcus Mølvadgaard, 17, var og forblev på bænken igennem hele kampen.

AC Horsens 2-1 Lyngby BK
1-0: Kim Aabech
1-1: Mikkel Rygaard
2-1: Kjartan Finnbogason

Oprykkerduellen mellem AC Horsens og Lyngby Bk blev spillet i det jyske, hvor hjemmebaneholdet dog også tog sig af sejren, men først til sidst da islandske Kjartan Finnbogason afgjorde kampen. Det blev hverken til spilletid for Jens Odgaard, 17, fra det kongeblå Lyngby-mandskab, imens at Marcus Bobjerg, 18, og Mads Bech Sørensen, 17, heller ikke kom på banen for AC Horsens.

FC København 1-1 AaB
0-1: Christian Bassogog
1-1: Andreas Cornelius

Mestrene fra FC København fik sig ikke i denne uge en sejr, da AaB gæstede Telia Parken. Københavnerne kom faktisk endda ret skidt fra start da de kom bagud med 0-1. De rettede dog ret hurtigt op på dét. Joakim Mæhle, 19, Magnus Christensen, 19, og Sebastian Grønning, 19, startede alle kampen fra bænken af, hvor sidstnævnte kom på banen i anden halvleg og var med til at sikre det ene point at tage hjem på.

Silkeborg IF 1-5 Viborg FF
0-1: Mikkel Rask
0-2: Mikkel Rask
0-3: Oliver Thycosen
0-4: Jonas Kamper
0-5: Jonas Kamper
1-5: Andreas Albers

Selvom at der kom hele seks mål i kampen mellem Silkeborg IF og Viborg FF, så var det alligevel ikke kampens mest målrige kamp. Dog kom der rigeligt med underholdning og ligeså lidt spænding da gæsterne fra Viborg FF blæste hjemmeholdet af banen med en knusende sejr på 5-1. Set fra det talentmæssige synspunkt, så kom Jeppe Okkels, 17, på banen da han erstattede en hidtil uskarp Nicklas Helenius.

AGF 0-7 Brøndby IF
0-1: Kamil Wilczek
0-2: Niklas Backman (sm.)
0-3: Andrew Hjulsager
0-4: Hany Mukhtar
0-5: Teemu Pukki
0-6: Teemu Pukki
0-7: Andrew Hjulsager

Et rødt kort tidligt i kampen ødelagde det hele fuldstændigt for hjemmeholdet, AGF, da man derfra gik hen og blev decideret smadret med 0-7 på eget græs. Utrolig præstation af Brøndby IF, der nu kører videre på et ret så positivt spor og nu er samlet nummer et og med en målscore på 22:5. Jens Stage, 19, var på bænken for AGF igennem hele kampen.

FC Midtjylland 2-2 SønderjyskE
0-1: Nicolaj Madsen
1-1: Pierre Kanstrup (sm.)
2-1: Filip Novak
2-2: Kian Hansen (sm.)

Kampen stod i selvmålenes tegn, da begge hold faktisk blev belønnet med et under kampen. Det var chancemæssigt en spændende kamp, hvor Rasmus Nissen, 19, selvfølgelig også var en del af. Sammen med Mikkel Duelund, 19, startede de to 19-årige talenter på banen mod et SønderjyskE-hold, som ingen spillere under 19 år havde. Ulvene havde endda også Alexander Munksgaard, 18, og Kristian Riis, 18, med på bænken, men hverken først- eller sidstnævnte kom på banen i kampen.

Esbjerg fB 3-2 OB
0-1: Rasmus Festersen
1-1: Jeppe Andersen
2-1: Mads Hvilsom
2-2: Joán Simon Edmúndsson
3-2: Bjørn Paulsen

Rundens måske største overraskelse kom i Esbjerg hvor OB var på besøg. Begge hold har dog ikke fået en ret god start på sæsonen, hvor begge hold dog er i bedring, så derfor skulle der ikke mange marginaler til, for at finde en vinder, hvem i sidste ende blev Esbjerg. Mark Brink, 18, kom ikke på banen for Esbjerg fB.

 

In this article