Talenter hjælpes videre i Silkeborg

I Silkeborg er de ikke ligeglade med deres talenter, der hjælpes videre i karrieren, når de rykker op fra ungdomsspiller til seniorspiller.

Da sidste skoleår sluttede dimitterede ti U/19-spillere fra Silkeborgs U/19 Liga-hold og Silkeborg Fodbold College.

Alle 10 skal derfor videre som senior-spillere, og selvom der ikke er plads til alle ti spillere på Silkeborgs Superliga-mandskab hjælper klubben stadig alle spillere videre med skridtet fra ungdomsspiller til seniorspiller.

– Vi lægger stor vægt på både skolen samt den fodboldmæssige og personlige udvikling for talenterne i vores struktur. Derfor ligger det os på sinde og glæder os, når drengene – eller rettere sagt de unge mænd – kommer godt videre efter deres forløb hos os, siger Silkeborgs sportschef Jesper Stüker til klubbens hjemmeside.

Ifølge Stüker er der blevet afholdt samtaler med alle ti spillere hvor fremtiden væk fra Silkeborg er blevet diskuteret. Mens to af de ti er blevet rykket op på Silkeborgs førstehold, så har syv af de resterende otte fundet andre græsgange. Det er sportschef Stüker glad for.

– De beviser, at de er godt rustede og tager nye udfordringer op på fodboldbanen, studiet, jobbet eller deres videre personlige mål. Det er denne årgang et rigtig godt eksempel på. Det er en flok, som vi med rette kan være stolte af, siger Stüker.

Sammy Skytte og Gustav Dahl er de to spillere, der er rykket op i Superliga-truppen, mens Emil Søgaard er taget til Skive, Lasse Pedersen til Hellerup, Tobias Olesen og Betuel Hansen til færøske NSÍ Runavik, mens trioen Tobias Kragh, Mikkel Frandsen og Søren Munk er havnet i Kjellerup.

In this article