TT – RL 16/17 R1 – Masser af ungdomsspillere i kamp for reserverne

D’ BOLD dækker i 2016/17-sæsonen også Reserveligaen, som mange danske klubber benytter til at introducere seniorfodbolden for talenter på ungdomsholdene. Her kan du læse referater af denne uges fire kampe, i hvad der var sæsonens første reelle runde i reserveholdsturneringen.

17 ungdomsspillere med, da FCN slog De Kongeblå

FC Nordsjællands Reserveliga-mandskab tog mandag imod De Kongeblå rivaler fra Lyngby. Til opgøret var udtaget hele 17 ungdomsspillere – heraf ni fra det gæstende Lyngby-hold. Blot to af disse, en fra hvert hold, kom ikke i kamp.

Den første af de unge tigre, der gjorde sig bemærket, var Benjamin Lund, som denne sommer er rykket på i førsteholdstruppen. Efter 11 minutters spil bragte han hjemmeholdet foran 1-0 på Right to Dream Park, da han tog et godt løb gennem feltet og modtog bolden fra U/19-spilleren, Jonathan Amon, der var blevet sendt afsted i dybden.

Kampen formede sig siden, som de som regel gør, når FC Nordsjælland er involveret med Tigrenes stoppere meget på bolden i det vanligt tålmodige opspil. Særligt nordsjællændernes 19-årige ghaneser på midten, Collins Tanor, var omdrejningspunktet, selvom FCN havde svært ved at få flyttet spillet frem mod et Lyngby-hold, der hele tiden lurede efter bolderobringer.

Efter 23 minutters spil var det dog Collins Tanor, der erobrede centralt, drev bolden frem, men den afgørende frispilning manglede fart. Som halvlegen skred frem, fordelte spillet sig dog mere ligeligt, men FC Nordsjællands nye, hollandske keeper, Indy Groothuizen, stod i vejen for de få forsøg fra Lyngby-holdet, der en enkelt gang kort før pausen var meget tæt på udligningen, da Jens Odgaard var fri i feltet, men angriberen missede. Umiddelbart efter pausen fik FCN’s angriber, Godsway Donyoh, så en tilsvarende stor chance, og her svigtede ghaneseren ikke. 2-0 til hjemmeholdet.

Anden halvleg var i endnu højere grad end første domineret af Tigrene, der efter pausen havde skiftet to prøvespillere, Tobias Kainz og Taher Mahmoud, ind sammen med U/19-spilleren, Victor Nelson. Senere i halvlegen blev også U/19-spillerne, Jakob Johansson og Magnus Wørtz, indskiftet som sjette og syvende U/19-spiller efter Abdul Mumin, Collins Tanor, Jonathan Amon og Martin Frese. Kun Oliver Thorup så hele kampen fra FCN-bænken. Lyngby havde hele otte ungdomsspillere med i Reserveligakampen, men hverken de eller resten af det kongeblå mandskab kunne forhindre nederlaget. Med få minutter igen lukkede Taher Mahmoud kampen efter en smuk nordsjællandsk omstilling, og dermed sluttede det med en sikker nordsjællandsk 3-0-sejr.

Kampen var den første i Reserveligaens pulje 1.

Ungdomsspillere involveret: Abdul Mumin (FCN), Magnus Wørtz (FCN), Collins Tanor (FCN), Jakob Johansson (FCN), Jonathan Amon (FCN), Martin Frese (FCN), Taher Mahmoud (FCN), Victor Nelson (FCN), Oliver Thorup (FCN) (Ikke benyttet), Oliver Kjærgaard (LBK), Troels Cilius Nielsen (LBK), Kevin Tshiembe (LBK), Emilio Simonsen (LBK), Waldemar Clem (LBK), Adnan Curovic (LBK), Gustav Marcussen (LBK), Osker Snorre (LBK) (Ikke benyttet)

 

U/19-spiller sikrede VB sejren mod OB

Både Vejle og OB, der stod overfor hinanden i mandagens opgør, spillede sæsonens første kamp i Reserveligaen. Til kampen var hele 14 ungdomsspillere udtaget, men det var dog blot fem af disse, der startede kampen på banen.

En af kampens helt store hovedpersoner blev dog en af de 19-årige i den fynske førsteholdstrup, angriberen Yao, som efter en halv times spil bragte gæsterne foran efter en friløber. Føringen var resultatet af en første halvleg med et lille spilovertag til de stribede odenseanere, som dog nøjagtigt som hjemmeholdet ikke kunne være tilfredse med de første 45 minutter.

Efter pausen blev det dog langt fra bedre for fynboerne. Blot tre minutter inde i halvlegen satte Sheka Fofanah udligningen ind, og da Yao med tyve minutter igen modtog sin anden advarsel, var det nu op til Vejle at udnytte de positive takter efter pausen – og umiddelbart efter Yaos marchordre var det minsandten hjemmeholdets unge offensives, U/19-spilleren Agon Mucolli, der sparkede Vejle foran. Siden bølgede opgøret frem og tilbage, men hverken Vejle eller OB formåede at score yderligere, og derfor kunne Mucolli, hvis lillebror blev indskiftet i pausen, juble over rollen som matchvinder.

Yderligere to vejlensiske U/19-spillere, Rasmus Fink Hansen og Lucas From, blev skiftet ind i anden halvleg, mens også OB satte tre U/19-spillere på banen efter pausen i form af Jakob Jeppesen, Mads Molberg og Oliver Lønfeldt.

Med sejren spiller Vejle sig op på andenpladsen i Reserveligaens pulje 2, hvor FCM topper med fire point for to kampe.

Ungdomsspillere involveret: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Bruun (VB), Christian Kold (VB), Agon Mucolli (VB), Abnor Mucolli (VB), Rasmus Fink Nielsen (VB), Lucas From (VB), Hasan Kurucay (OB), Sebastian Lodahl (OB), Jakob Jeppesen (OB), Alexander Molberg (OB), Mads Frøkjær (OB) (ikke benyttet), Julius Fechtenburg (OB) (ikke benyttet), Oliver Lønfeldt (OB), Mathias Würtz (OB) (ikke benyttet)

 

FCM sejrede i tæt kamp i Haderslev

Mandag gæstede FC Midtjylland i denne sæsons anden Reserveligakamp SønderjyskE, hvis første kamp mod Vejle blev udsat. Blandt de udtagne midtjyske ulve var hele fem U/19-spiller, fire U/20-spillere og tre nyoprykkede seniorspillere, mens sønderjyderne havde 19-årige Nicolaj Laursen på mål.

Kampen, der blev spillet i et flot tempo, satte gæsterne sig på i første halvleg, hvor flere sønderjyske opspilsfejl førte til muligheder, og efter en halv times spil var det netop en bolderobring, der førte til kampens første scoring. Unge, congolesiske Gloire Rutikanga, der forud for sæsonen underskrev en førsteholdsholdskontrakt med FCM, erobrede bolden, hvorefter han dirigerede bolden videre til Kristian Riis, som headede U/20-angriberen, Jakúp Thomsen, fri ved bagerste stolpe, og her svigtede færingen ikke.

I anden halvleg fik hjemmeholdet bedre fat, og da den unge FCM-stopper, Nicolai Damkjær, efter 64 minutter blev udvist for sin anden advarsel, blev det blot endnu bedre for SønderjyskE, der satte sig fuldstændigt på spillet mod et FCM-hold, der trak sig længere tilbage på banen – men da hjemmeholdet aldrig formåede at udnytte spilovertaget, kunne de i stedet se gæsternes Babajide David udbygge føringen i overtiden, da han efter 17-årige Sebastian Buch Jensens bolderobring tog sagen i egen hånd og efter flere gode træk sparkede 2-0-scoringen ind bag Nicolaj Laursen.

Alle midtjydernes fire indskiftninger var af ungdomsspillere, og foruden Sebastian Buch Jensen i det 61. minut blev også målmand Andreas Raahauge (46. minut), Andreas Murbeck (67. minut) og Malte Jürgensen (75. minut) skiftet ind i opgøret.

FC Midtjylland indtager efter sejren Reserveligaens førsteplads i pulje 2, hvor Vejle dog med sejren over OB lurer ét point bag midtjyderne, der som de eneste har spillet to kampe.

Ungdomsspillere involveret: Andreas Raahauge (FCM), Malte Jürgensen (FCM), Nicolai Damkjær (FCM), Anders Hagelskjær (FCM), Mads Vang (FCM), Sebastian Buch Jensen (FCM), Jakup Thomsen (FCM), Andreas Murbeck (FCM), Nicolaj Laursen (SE)

 

Randers slog SIlkeborg i chancefattigt opgør

Både Randers og Silkeborg tog mandag hul på denne sæsons Reserveliga, da Hestene tog imod de gæstende silkeborgensere.

En tæt første halvleg sluttede uden nævneværdige chancer. Til gengæld var det værd at bide mærke i, at Silkeborg havde fire U/19-spillere i startopstillingen og, som kampen skred frem, satte yderligere tre i spil.

Efter pausen livede kampen dog mere op, og efter et par chancer til udeholdet var det Randers-stopperen, Kasper Enghardt, der sparkede hjemmeholdet i front, da han sendte en flad afslutning ind bag SIF-keeper, U/19-spilleren Oscar Hedvall. Herefter satte Randers sig på spillet for en stund. Alligevel var gæsterne tæt på udligningen efter tilfældigheder i Randers-feltet. Det var dog randrusianerne, der var skarpest foran mål, og halvvejs inde i anden halvleg sparkede Edgar Babyan så hjemmeholdet på 2-0 med kampens sidste scoring, og cementerede dermed sejren for Randers, der i, hvad der var sæsonens anden Reserveligakamp for kronjyderne, havde otte U/19-spillere med i truppen.

Ungdomsspillere involveret: Oscar Hedvall (SIF), Andreas Friis (SIF), Mikkel Koustrup (SIF), Mads Emil Madsen (SIF), Morten Pedersen (SIF), Jeppe Okkels (SIF), Rasmus Lysdahl (SIF), Frederik Lauenborg (RFC), Tobias Damsgaard (RFC), Marcus Mølvadgaard (RFC), Jonas Dakir (RFC), Jeppe Olsen (RFC), Behrem Rizvic (RFC), Thomas Viggers (RFC), https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Lykke (RFC)

In this article