U/17-målheltene: Fantastisk, utrolig følelse

Efter Danmarks sejr ved U/17-turneringen Internordisk Cup var målscorerne Victor Jensen og Magnus Kaastrup i ekstase.

Det danske U/17-landshold har netop overstået det års udgave af Internordisk Cup, hvor de vandt turneringen for første gang siden 2006 efter en finalesejr på 2-0 over Island.

Victor Jensen, som scorede i finalen, forklarer, hvor stort det har været at være med til Internordisk Cup.

– Det har været utrolig fedt at være til Internordisk Cup med U/17-landsholdet. At repræsentere sit eget land er for mig en kæmpe drøm, og jeg er altid topmotiveret når jeg har den danske trøje på. Man spiller sammen med utrolig dygtige spillere, og vi bliver udfordret mod andre store top-nationer, så det er super fedt at repræsentere Danmark, siger Victor Jensen til D’ BOLD.

For at holdet skal fungere på banen, er det også nødt til at fungere uden for banen. Og her har de unge gutter det godt sammen.

– Vores sammenhold bliver stærkere og stærkere for hver kamp, vi spiller. Vi har lært hinanden mere og mere at kende, og når man har været af sted med hinanden i ti dage, lærer man bedre ens holdkammerater at kende både på og uden for banen. Alle har det fedt med hinanden, og vi ved hvornår vi skal være seriøse og hvornår vi kan have det sjovt, siger Jensen.

Når U/17-landsholdet møder de andre nordiske hold, er der lidt mere motivation på for de unge spillere – de vil være bedst i Norden.

– Det er meget sjovt at møde vores naboer, men uanset hvad, vil vi altid gå ind til kampen med samme attitude og samme indstilling. Men det er nok lidt mere motiverende, når vi skal spille mod nogle af de nordiske hold, siger Magnus Kaastrup, som også scorede i finalen, til D’ BOLD og bliver bekræftet af Victor Jensen:

– Det, at vi har skulle kæmpe om det nordiske trofæ mod vores nordiske naboer, har givet os fem procent ekstra. Vi ville ikke tabe, og det viste vi tydeligt på banen, siger han.

Før kampen havde danskerne lagt en solid game plan for, hvordan kampen skulle tackles.

– Vi var forberedte på, at Island ville afvente os en smule, og fokusere på at køre omstillinger, og satse på standarder. Derfor havde vi i gruppen snakket om at have tålmodighed i opbygningsspillet, og vende spillet længere fremme på banen. Vi skulle minimere at give frispark på vores egen halvdel, og når vi erobrede bolden, skulle vi køre vores omstillinger, hvilket vi også scorede to mål på. Per (Holm, landstræner, red.) fortalte os, at vi skulle være kyniske og spille modent, og jeg synes vi formåede at holde os til aftalerne gennem hele finalen, siger Jensen.

Hverken Victor Jensen eller Magnus Kaastrup havde scoret tidligere i turneringen, så målene lunede naturligvis godt hos begge skytter.

– Det føles helt fantastisk at score i finalen. Det var fedt. Vi spillede rigtig godt og vi havde skabt et par store chancer, og omsætter den ene til kasse, siger målscorer Kaastrup og den følelse kan den anden målscorer Victor Jensen godt nikke genkendende til:

– Det var en utrolig fed følelse at se bolden gå i kassen efter blot syv minutter. Det gav virkelig et selvtillidsboost, og en god start på kampen. Og at det så lige var i finalen at jeg fik scoret, gjorde det lige lidt federe, slutter Victor Jensen.

U/17-landsholdet skal igen i aktion til september, hvor de møder Montenegro i to venskabskampe på Lolland-Falster, før holdet spiller 1. EM-kvalifikationsrunde mod Ungarn, Holland og Liechtenstein fra d. 28. september-3. oktober, hvor de to bedste hold kvalificerer sig videre til 2. EM-kvalifikationsturnering.

In this article