Vanvidscomeback da FC København slog AaB i U/17 Ligaen

At man aldrig skal opgive håbet, var lørdagens U/17-kamp mellem FC København og AaB et glimrende eksempel på. Hovedstadens talenter vendte et truende nederlag til en flot 4-3-sejr.

U/17: FC København 4-3 AaB
1-0: Mikkel Kaufmann
2-0: Søren Tengstedt
3-0: Jeppe Pedersen
3-1: Victor Jensen
3-2: Victor Jensen
3-3: Oliver G. Andersen

4-3: Victor Jensen

AaB tog hul på U/17 Ligaen i suveræn stil, da man i første spillerunde uden problemer besejrede Randers med 3-0 og cementerede, at man hører til blandt medaljefavoritterne. I lørdags var der en langt mere udfordrende opgave på programmet for nordjyderne, da man på udebane skulle forsøge at bide skeer med de forsvarede mestre fra FC København, for hvem kampen var sæsonens første.

AaB-træner Adam Harell havde til opgøret valgt at give genvalg til 10 af 11 spillere fra kampen mod Randers, og kun U/17-landsholdsspiller Anders Bærtelsen erstattede Thomas Christiansen i bagkæden.

End ikke den mest optimistiske nordjyde havde drømt om det, der skete i kampens begyndelse. For mens de fremmødte tilskuere i spænding ventede på om de forsvarende mestre kunne vise mesterlig klasse, stjal gæsterne alle overskrifter.

Med tre scoringer i de første 20 minutter chokerede AaB alle de, der troede, at de københavnske talenter ville fortsætte sidste sæsons voldsomme dominans. Først var angriber Mikkel Kaufmann over en returbold i feltet og gjorde det til 0-1, hvorefter Søren Tengstedt for anden kamp i streg kom på tavlen, da han blev spillet fri i feltet, inden Jeppe Pedersen koldblodigt trillede bolden forbi Christoffer Monty i FCK-buret og gjorde det til ufattelige 0-3.

Selvom resultattavlen sagde 0-3, havde første halvleg været en jævnbyrdig affære. FCKs talenter slog aldrig op i banen, men arbejdede ufortrødent videre. Sæsonen skulle ikke starte med en fiasko, syntes københavnerne at tænke, og langsomt men sikkert tog løverne teten.

En straffesparksscoring og reducering fra Victor Jensen skabte fornyet håb, og da selvsamme Jensen i første halvlegs slutning kanonerede bolden op i det ene målhjørne til 2-3, var opgøret atter pivåbent.

I anden halvleg mislykkedes gæsterne med at holde fast i bolden og kom længere og længere tilbage på banen at stå. Det var guf for løveungerne fra FCK, som pressede voldsomt på for en udligning. Da den kom, var det efter et AaB-boldtab og en efterfølgende hurtig omstilling, som Oliver G. Andersen havde sidste fod på.

3-3 var ikke nok for ambitiøse FCK, som pressede på for endnu en scoring, og hvem andre end kampens helt store oplevelse, Victor Jensen, skulle lave det afgørende mål? Den unge angriber modtog banen på kanten af feltet, og med en behersket, flad afslutning passerede han Rasmus Jæger i AaB-målet for tredje gang, inden han lod sig omfavne af sine ellevilde holdkammerater.

Victor Jensens mål blev kampens sidste, og dermed sluttede en voldsomt underholdende og intens kamp med 4-3 til de forsvarende mestre fra FC København.

In this article