Vred ungdomsspiller: Nød ingen tiltro fra FCM før skifte

Sebastian Lodahl er for nyligt skiftet til OB fra FC Midtjylland, hvor han skal spille for klubbens U/19-hold, med udsigt til førsteholdet.

Sebastian Lodahl har siden han var meget ung spillet i FC Midtjylland. Lige siden talentholdene, har han arbejdet sig op, og senest spillet på ”ulvenes” U/19-hold. Det kommer han dog ikke til at gøre fremover, da han har skrevet under på en etårig kontrakt med OB, hvor han skal tørne ud for deres U/19-hold.

Utilfredshed fik den unge midtbanespiller til at søge andre veje, og OB var altså den klub, der fristede den unge spiller mest.

– Jeg søgte mod OB, fordi deres måde at håndtere ungdomsarbejde virkede interessant, og fordi de giver muligheden for at træne sammen med førsteholdet, hvilket jeg ikke fik mulighed for i FCM. Derudover ser jeg større personlig tillid fra OB, end jeg gjorde i FCM, fortæller Lodahl til D’ BOLD.

Den personlige tillid i OB er noget han glæder sig over at have – da han ikke oplevede den i FCM det sidste stykke tid.

– Jeg glæder mig over den tiltro, jeg ikke har fået de sidste par år i FCM, forklarer 17-årige Lodahl uden yderligere at ville uddybe, hvordan det er kommet til udtryk.

Den tidligere ulvespiller er ret utilfreds med den behandling, han de seneste år har fået i FCM.

– Ja det er jeg faktisk. Det var også derfor, jeg med stor glæde sagde ”ja tak” til nye udfordringer.

Derfor er han skiftet til OB, hvor han har forventninger om at komme op omkring førsteholdet, hvilket han tror virkelig kan udspille sig og blive til virkelighed. Han er dog også klar over, hvad det kræver af ham, før han kan få noget til gengæld.

– Det som jeg blev interesseret i, var sammenkoblingen mellem førsteholdet og ungdomsholdene, hvor chancerne for at vise sig på et højere niveau er intakte nærmest hver uge. Det er klart, at jeg forventer så meget spilletid som muligt, men derudover ved jeg, der forventes at man præsterer til træning, ellers får man ikke en startplads.

En plads på førsteholdet er også det, han håber på at få ud af den kommende sæson.

– Det jeg tror og håber, er at jeg på dette år, får spillet så meget som muligt og får den erfaring som kræves for at tage steppet op som senior, siger midtbanespilleren.

Og selvom han har været utilfreds med sin sidste tid i FCM, kommer han alligevel til at savne den klub, hvori han har spillet nærmest hele sit fodboldliv.

– Det klart at FCM har betydet en masse for mig de seneste år, og selvfølgelig kommer jeg til at savne klubben og menneskerne omkring den. Men jeg føler selv, at det var det rette tidspunkt at sige farvel, afslutter Lodahl til dbold.dk.

Der er forgæves forsøgt at få en kommentar om sagen fra FC Midtjyllands akademichef.

In this article