18-årige Bah i HB Køge: Vil være stamspiller hurtigst muligt

Efter en god start i HB Køge vil 18-årige Alexander Bah nu etablere sig som stamspiller på Svanernes 1. Divisionsmandskab, og derudover drømmer offensivspilleren om ungdomlandsholdsfodbold.

18-årige Alexander Bah tog denne sommer springet fra 2. Division og barndomsklubben, Næsby Boldklub, til 1. Division og HB Køge, som de unge offensivspiller underskrev en 3-årig kontrakt med. Flere gode præstationer i forårets 2. Divisions-optrædener medførte interesse fra flere ALKA Superliga-klubber, men det blev HB Køge-cheftræner Henrik Lehm, der løb med Bahs underskrift.

– Henrik bor i Næsby og har fulgt mig de sidste 2-3 år på ungdomsholdeme og på 2. divisionsholdet i Næsby, så da HB Køge henvendte sig og inviterede mig til at træne med i et par uger i sommers, takkede jeg ja. Efterfølgende var der også interesse fra et par Superliga-klubber, men jeg valgte HB Køge, fordi jeg kunne mærke, at det er et godt sted at være og fordi miljøet passer mig. Jeg ser skiftet til HB Køge som det helt rigtige spring for mig i min videre udvikling. HB Køge er kendt for at være et sted, der udvikler gode spillere og har et godt talentarbejde, hvor unge spillere får chancen på førsteholdet, og så har HB Køge gennem tiden været et springbræt for mange gode spillere. Jeg føler derfor, at HB Køge og 1. Division er det helt rigtige match for min videre udvikling, fortæller Alexander Bah til sin nye klubs hjemmeside.

Selvom 18-årige Bah lige skulle vænne sig til at træne fem og ikke, som i Næsby, tre gange om ugen, fortæller den lynhurtige angriber endvidere, at han er faldet godt til i Køge, hvor han også går i gymnasiet – og efter den gode start tillader han sig at drømme om både startplads og ikke mindst ungdomslandsholdsfodbold.

– Jeg håber, at skiftet til HB Køge kan hjælpe mig til at udvikle mig endnu mere, og jeg arbejder på et kunne blive stamspiller så hurtigt som muligt og være med til at få holdet højt op i tabellen. Derudover er det min helt store drøm at komme til at repræsentere det danske ungdomslandshold, som jeg aldrig har været udtaget til. Det er drømmen, og det arbejder jeg hårdt for hver eneste dag, lyder det fra Alexander Bah, der blandt holdkammeraterne i HB Køge går under navnet ‘Gambi’ på grund af sine gambianske rødder.

Alexander Bah var tilbage i august også på prøvetræning hos Øens hold, Odense Boldklub, men som Bah også dengang fortalte til D’ BOLD, blev vigtigheden af regelmæssig førsteholdsfodbold, der overbeviste ham.

– Det er nemlig det (spilletid, red.), der er vigtigt. Det vigtigste for mig lige nu er jo, at jeg udvikler mig mest muligt, og om jeg gør det i 2. Division, 1. Division eller i Superligaen, ved jeg ikke. Der må vi også se på de muligheder, der er. Jeg fokuserer mest på at udvikle mig som fodboldspiller. Superliga? Det ved jeg ikke, om jeg er klar til endnu, men det må Kent (OB-cheftræner, Kent Nielsen, red.) og de andre fra OB jo vurdere, sagde Bah dengang til D’ BOLD om fremtiden, som altså gik til Køge.

Alexander Bah har fået spilletid i samtlige af HB Køges 1. Divisionskampe denne sæson. Søndag kom han ind fra bænken og scorede til 1-0 mod Vejle.

In this article