18-årige udlandsdanskere frustrerede over U/19-landstræner

Siden Emre Mor forud for sommerens EM-slutrunde i Frankrig valgte det danske fodboldlandshold fra til fordel for det tyrkiske, har der været mere og mere fokus på, hvorvidt Dansk Boldspil-Union gør nok for at sikre, at unge, talentfulde fodboldspillere med tilhørsforhold til et andet land forbliver knyttet til de danske landshold – og ikke som Winston Reid, Yussuf Toutouh og senest Emre Mor vælger Danmark fra trods flere optrædener på ungdomslandsholdene.

Da Atletico Madrids unge, dansk-spanske venstreback, Gonzalo Jørgensen, så tidligere på måneden underskrev en professionel kontrakt med den spanske storklub, men alligevel ikke kunne bruges på det danske U/19-landshold, blussede debatten atter op, og mandag kunne BT Sport så berette om 18-årige Lasse Jürgensen, der er anfører for tyske FC Augsburgs U/19-hold og somme tider træner med klubbens Bundesliga-mandskab – ej heller han prioriteres af U/19-landstræner Henrik Clausen, men hvad, der i højere grad undrer de to halv-danske talenter, er, hvor lidt interesse DBU viser for dem. Således kunne Lasse Jürgensen overfor BT fortælle, at han ikke har hørt fra Henrik Clausen i et år.

– Jeg synes, det er meget trist, at han ikke er interesseret i at overvære en af mine kampe. Han har ikke ringet til mig i et år og spurgt mig, hvordan det går.

Også Gonzalo Jørgensens danske far undrer sig og ærgrer sig over situationen.

– Jeg kan ikke rigtig forstå, hvad der sker. Jeg har sendt videoer med kampe til Henrik Clausen, men han synes åbenbart ikke, det er ham (Gonzalo, red.), han vil have, fortæller Thomas Jørgensen også til BT og fortsætter:

– Sidste sæson spillede han alle kampe i ligaen på nær 20 minutter, men de har slet ikke været nede at se ham. Det er, som om de er ligeglad med ham.

I den seneste U/19-landsholdstrup, der 2. og 4. september stod overfor henholdsvis Norge og Sverige, bestod blot af to spillere fra udenlandske klubber – Jacob Bruun Larsen fra tyske Borussia Dortmund og Nikolai Laursen fra hollandske PSV Eindhoven.

In this article