Bonde retur til Danmark: Er kommet til FCK for at blive seniorspiller

I sommers hentede FCK Mathias Bonde tilbage til Danmark, da hans kontrakt udløb med hollandske PSV Eindhoven.

Som 16-årige skiftede Mathias Bonde i sommeren 2014 barndomsklubben AGF ud mod den hollandske storklub PSV Eindhoven. Det var et stort skridt at skulle flytte til et andet land, og en anden fodboldkultur. Men ved flere lejligheder udtrykte midttalentet glæde over tilværelsen. Glæde alene viste sig dog ikke at være nok. Der manglede nemlig et helt centralt punkt i forhold til Bondes udvikling som fodboldspiller fortæller hovedpersonen selv til D’BOLD:

– Jeg valgte at komme tilbage til Danmark, da at jeg savnede spilletid, og fortsætter:
– Jeg skal stadig holde fokus på min udvikling, og blive ved med at udvikle mig som fodboldspiller. Jeg spiller for at tage skridtet fra ungdomsfodbold til seniorfodbold, og for at kunne det skridt, så har man brug for spilletid

Fremtiden i FCK

Valget faldt på FCK, som i denne sæson har oprustet stort til klubbens U/19-ligahold, hvor man blandt andet har hentet Nicklas Røjkjær til klubben, som sidste sæson leverede mål på stribe for Silkeborg i ligaen, men også fik debut for klubbens førstehold.

Den nu 18-årige tidligere århusianer indrømmer, at der var interesse fra både ind- og udland, men vil ikke fortælle yderligere. I stedet fortæller han, at han ser frem til at spille for hovedstadsklubben, med hvem han deler mange meninger om fodbold:

– Jeg havde nogle gode samtaler med vores U/19-træner Brian (Riemer, red.), og vi fik snakket en del sammen. De vil meget gerne det samme som jeg vil. Måden der spilles fodbold på er meget sådan, jeg gerne vil spille fodbold,
– Derudover er der heller ikke noget tvivl om, at en klub som FCK det er en rigtig, rigtig stor klub, så jeg er utrolig stolt over, at de har givet mig muligheden for at komme dertil og tage chancen for at tage springet (til seniorfodbold, red.).

Og springet til seniorfodbold og eventuel spilletid i landets bedste række bliver da heller ikke nemt:

– Det er klart, at der skal arbejdes hårdt. Det kommer ikke af sig selv. Men, jeg var ikke taget til FCK, hvis ikke jeg havde set muligheden, så jeg tror utrolig meget på det. Jeg ser muligheden, men er også meget bevidst om, at der skal arbejdes hårdt for at kunne tage det spring,

– Der er en masse andre ting, der skal arbejdes med lige nu. Men, jeg har da mange samtaler internt i klubben, blandt andet med min U/19-træner, hvor vi får lavet en masse evalueringer på hvordan det går, og hvad der skal arbejdes videre med.

Det er primært det, jeg holder fokus på. Jeg prøver at undgå at kigge for langsigtet, og holder mere fokus på det kortsigtede, hvor jeg også skal rykke mig.

De kortsigtede mål ser U/19-landsholdsspilleren da også som rimelig klarlagte:

– På kortsigt skal jeg ind og have en bærende rolle på U/19-holdet og spille mig fast der. Jeg skal ind og vise, at jeg er kommet for at blive. Så skal jeg ind og udføre nogle af de kvaliteter jeg har, som midtbanespiller: Ind og tage noget ansvar, og bidrage med nogle af de erfaringer jeg kan med i mit spil. Så det er det, der er fokus på lige nu.

Springet til førsteholdet

Om de kortsigtede mål kan være med til at indløse den famøse billet til førsteholdstruppen er usikkert. Men målet for sæsonen, kortsigtet eller ej, er klart:

– Mit mål for enden af sæsonen det skal være at tage springet til førsteholdet, men igen, det valg det er ikke kun op til mig, siger Bonde og uddyber

– Selvfølgelig kan jeg gå ind og påvirke det, men det er et valg trænerstaben i FCK skal træffe. Jeg skal selvfølgelig fokusere på, hvordan jeg kommer dertil, men det primære fokus er på mit spil.

Til at starte med, skal han dog lige have overstået den sidste træningskamp for U/19-landsholdet i denne omgang. På tirsdag hedder modstanderen Sverige, og med forventet over 500 tilskuere er det en noget anden kulisse end den U/19-ligaen til hverdag byder på. Det skorter dog ikke på motivationen til hverdag, og det stråler tydeligt ud af Mathias Bonde, at han er en afklaret og ambitiøs ung mand:

– Jeg er ikke så bange for, at muligheden nok skal komme, og når den går, så skal jeg bare gribe den, slutter Mathias Bonde af overfor D’BOLD

Hvis det bliver til spilletid for midtbanedynamoen i tirsdagens træningskamp bliver det hans 14 ungdomslandskamp.

In this article