Christensen efter førsteholdschancer: AaB tager virkelig hånd om de unge

En af AaB-talenterne, der fortsat imponerer den stab, der forfremmede ham til sommer, er meget glad for klubbens behandling af ham, og klubbens øvrige talenter.

Magnus Christensen er allerede som 18-årig en AaB-debutant, og har siden sin oprykning til Superligatruppen fået flere chancer på førsteholdet. En af hans chancer faldt, da AaB mødte Esbjerg fB på hjemmebane den 15. august. Her fik den talentfulde midtbanespiller en plads i startopstillingen, hvorfor han så glad tilbage på kampen, der endte i en 2-1-sejr til AaB.

– Jamen, til kampen har jeg bare gjort det, jeg synes jeg er god til. Jeg er god til at fordele bolden, og spille mit spil, og så har Lars (Søndergaard, AaBs cheftræner, red.) synes, at det har været rigtig tilfredsstillende, fortæller spilleren til dbold.dk, og tilføjer, at han har fået gode chancer på holdet i kampen forinden, hvor han også fik en plads i startopstillingen.

For en 18-årig, har spilleren gennemgået en god og drastisk positiv udvikling, hvilket er noget, der naturligvis glæder det unge talent.

– Jeg har jo selvfølgelig taget store skridt, det havde jeg ikke regnet med ville ske så hurtigt – så at jeg har gjort det, er jeg rigtig glad for, forklarer Christensen.

Tiltro betyder meget

Den unge AaB-spiller er blot én på listen over unge debutanter for de rødhvide, og listens længde er der en speciel grund til, hvis man spørger Christensen, der roser AaBs talentsystem og -stab.

– Det er en fantastisk klub at spille i – der bliver virkelig taget hånd om os, og vi får chancen, hvis de føler vi er gode nok. Vi arbejder på de individuelle kvaliteter, som de føler vi skal forbedre os på, og det er virkelig fantastisk at udvikle sig i det her miljø, forklarer AaBs nummer 16, der dog også ser på sin præstation mod Esbjerg med lidt kritiske briller:

– Nu skal jeg ind , og jeg er ikke så sikker i spillet endnu, og er lidt nervøs for det kan gå galt. Så jeg spiller msåke lidt mere ‘sikkert’, end jeg normalt ville have gjort. Det er dét, jeg vil lægge på mit spil og lægge nerverne fra mig, men også at jeg skal udvikle mig ved at bruge min fysik og højde, så jeg kan stå mod de større spillere i 90 minutter.

Glad men kritiserende

Og allerede så tidligt på sæsonen, har spilleren gjort sig tanker omkring, hvor han vil forbedre sig.

– Jeg føler egentligt mit defensive spil er ret godt. Jeg føler, at mit offensive spil skal være – ikke nødvendigvis målskabende – men assistskabende, så det er måske noget, jeg skal arbejde lidt på, fortæller han.

På trods af en så god udvikling i løbet af sin fodboldkarriere, hvor mange spillere allerede tænker på et skifte til udlandet, forholder spilleren sig rolig og nede på jorden. Han fastslår, at hans fokus for tiden ligger – og fortsat vil ligge – på AaB, mens et skifte til udlandet er en drøm et godt stykke ude i fremtiden:

– Jeg fokuserer selvfølgelig 100 procent på at spille i AaB nu, men det er klart, at det, for så mange andre fodboldspillere, er det en drøm at komme til udlandet på et eller andet tidspunkt. Om jeg så udvikler mig godt nok til at komme til udlandet på et eller andet tidspunkt, vil tiden jo vise, men jeg vil gøre mit for at det kan ske, afslutter Christensen til D’ BOLD.

In this article