Danmark U/17 fik fortjent sejr mod Montenegro

Danmark U/17 varmede op til den kommende EM-kvalifikation med en fortjent sejr over Montenegro, der sagtens kunne være blevet større end 2-0. 

En smuk, solrig aften i Nakskov blev tirsdag krydret med dansk ungdomsfodbold fra øverste hylde Forud for den kommende EM-kvalifikation tog Danmark nemlig på hjemmebane imod Montenegro foran godt og vel 2000 tilskuere.

Danmark stillede op i en stærk opstilling, der for øjnene af en større DBU-delegation skulle vise sig frem fra sin bedste side, forud for de betydende kampe senere på året.

Værterne startede flot. Med selvtillid og stor dominans, spillede danskerne frem til kampens første chancer, og efter et kvarter burde de måske også være kommet foran. Først havde Victor Jensen nemlig en stor chance, hvorefter Daniel Thøgersen sparkede kort forbi mål fra kanten af feltet.

Den danske dominans fortsatte, og halvvejs gennem første halvleg havde keeper Mads Hermansen endnu ikke haft en betydende aktion i det danske målfelt, men det var ikke kun defensivt, at Danmark havde styr på sagerne. I kampens 20 minut kom en fremadstormende Oliver Olsen godt med i feltet, og derfra fandt han Victor Jensen, der få meter fra mål sparkede bolden ind bag den montenegrinske keeper. 1-0.

1-0 burde være blevet til 2-0. Kort før pausen havde Danmark nemlig en stor dobbeltchance, som ikke blev udnyttet. Først blev Christian Tues afslutning blokeret i det lille målfelt, hvorefter den montenegrinske keeper reddede Victor Jensens afslutning, der opstod fra riposten.

Montenegro kom frem til en smule mere mod slutningen af anden halvleg, men havde ved pausen endnu ikke for alvor testet Brøndby-keeperen i det danske mål.

Anden halvleg startede uden nogle ændringer på det danske hold, der startede anden halvleg, som den første sluttede, nemlig i dominans og med flest chancer. Gæsterne kom vel og mærke frem til deres største chance i kampen fem minutter senere, men det var stadig ikke noget der var inden for målrammen.

Danmark spillede sig efterfølgende frem til flere mindre chancer uden dog for alvor at blive rigtig farlige. Spillet foregik meget på gæsternes halvdel, som dog spillet ganske struktureret og flot fik afværget de danske chancer gang på gang.

Med otte minutter igen holdt det montenegrinske forsvar dog ikke stand længere. Indskiftede Noah Iversen fik en god bold i dybden og i sin en-mod-en mod keeperen sparkede han resolut bolden ind i gæsternes målnet til 2-0.

Og alt imens musiklinjen fra Bindernæs Efterskole fik spillet op under OK+ Stadion i Nakskov og dens 2000 tilskuere, kunne de danske U/17-landsholdsspillere ved dommerens slutfløjt gå i omklædningsrummet med en fortjent 2-0-sejr, som de kan lune sig på forud for torsdagens “returkamp”, der spilles på Enelco Arena i Nykøbing klokken 17.

In this article