Danmark U/19 taber knebent til Norge

Fredag eftermiddag spillede det danske U/19-landshold mod Norge i en træningskamp, hvor der var flest danske chancer, men bedst norsk output

Danmark U/19 1 – 2 Norge U/19
0-1: Kristoffer Ajer
1-1: Christian Kudsk
1-2: Kristoffer Ajer
En stærk vind og grå skyer truede med uvejr da det danske U/19-landshold og den norske ditto fredag eftermiddag tog hul på en træningskamp, der skulle være med til at markere et nyt samarbejde mellem DBU og Nyborg Kommune.

Desværre for danskerne holdte de dårlige udsigter stik. Uvejret kom dog ikke fra skyer men nærmere fra norske fødder. Således, lagde nordmændene en tungt pres fra start, hvilket betød, at den norske anfører Kristoffer Ajer kun fire minutter inde i kampen var først på en nedfaldsbold efter et hjørnespark, og i et karate-lignende spark hamrede bolden under Jacob Pryts Larsen i det danske mål, og på undersiden af overliggeren, hvor bolden hoppede en gang på stregen, og gav nordmændene noget at juble over.

Bedre blev det, da Adnan Curovic efter ti minutters spil lagde en karakteristisk høj aflevering ned bag det norske forsvar. Her var Mark Brink Christensen først på bolden, og med en skruet inderside sendte han bolden ind til Christian Kudsk, som med en svær afslutning gav de nye Hummel-trøjer noget at fejre.

Selvom det lysnede en smule op, så var uvejret ikke over, og det viste sig, da kampens dommer efter 25 minutters spil pustede i fløjten, pegede på pletten og dømte straffespark til Norge. Den norske bøddel og anfører Kristoffer Ajer gjorde sig klar, og sparkede hårdt bolden i venstre side af målet. Selvom målmand Pryts Larsen havde valgt den rigtige side, var armene ikke lange nok. 2-1 til Norge.

Nordmændene hvilede ikke på laurbærene, og efter et hjørnespark måtte Joel Kabongo ud i en heroisk redning, da han på stregen stoppede et norsk forsøg.

Til trods for et massivt dansk pres sidst i halvlegen med forsøg fra både Kudsk og Nikolai Laursen, så endte første halvleg med norsk føring på 1-2.

Til start af anden halvleg lyste det mere op, og det gode vejr skulle selvfølgelig betyde godt dansk spil. Det fornemmede nordmændene også, og havde fra starten af anden halvleg trukket sig langt tilbage, og gav de danske drenge rigeligt af initiativ.

Som følge af det danske pres, faldt den første norske chance i anden halvleg faldt efter tyve minutter, da nyindskiftede Nicklas Røjkjær forsøgte sig med en mislykket tværpasning. Et par hurtige norsk fødder kunne dog ikke sparke på mål, og selvom den forsøget gik forbi, så havde Pryts Larsen umiddelbart styr på situationen.

Generelt var det meste af anden halvleg prægede af dansk pres og boldbesiddelse, men det sidste touch manglede og efter en første halvleg, hvor vinden blæste den norske vej, betød det en sejr til Norge på 2-1 i træningskampen.

In this article