Dansk U/19-anfører skal vænne sig til ny position

U/19-landsholdets Mark Brink huserer sædvanligvis på den centrale midtbane, men i fredagens 2-1 nederlag til Norge optrådte Esbjerg-spilleren i en fremskudt 10’er-rolle. Det skal han lige vænne sig til.

Med anførerbindet om overarmen og skuldrene fyldt med ansvar, er 18-årige Mark Brink en af U/19-landstrænerens mest betroede spillere. De 25 ungdomslandskampe, som vestjyden har på cv’et, er flest af alle i den nuværende landsholdstrup og vidner om et særligt talent. I kampen mod Norge blev talentet sat på prøve:

-Nu prøvede han (landstræneren red.) lidt noget andet. Det var sådan lidt en 10’er position, jeg skulle prøve at spille. Det spiller jeg ikke så meget, siger Mark Brink til D’ BOLD og uddyber:

Det er lidt nogle andre bolde, man får. Som 8’er og 6’er har man mere bolden, og man kan se, hvad der sker foran sig. Som 10’er får man den inde i mellemrummet og har måske ikke så meget tid og plads, og man skal spille med lidt færre touches. Det er lidt noget andet, man skal vænne sig til.

Den nye rolle bekom anføreren naturligt. Med sin veludviklede teknik og gode pasningsfod havde Brink nemt ved at indgå i det danske spil, men til syvende og sidst var Mark Brinks fortrinlige præstation ikke nok for Danmark, som tabte kampen med 2-1. Hvad gjorde danskerne forkert?

Jamen Jeg synes, at vi spiller lidt for langsomt i perioder, og i anden halvleg har vi jo stort set bolden hele tiden, hvor de bare står nede på deres egen halvdel. Men det går lidt for langsomt. Vi har svært ved at spille os igennem. Vi spiller måske nogle lidt for svære bolde engang imellem, i stedet for bare at holde det simpelt og holde fart i det, er Esbjerg-spillerens vurdering.

Specielt i første halvleg dominerede de rød/hvide og skabte flere store chancer. Det var et under, at Norge kunne gå til pause med en 2-1-føring:

Vi havde en masse chancer i første halvleg. Det er helt vildt, at vi er bagud 2-1 ved pausen på den måde, de får to mål. Han (Kristoffer V. Ajer red.) brager den op i krydset. Han var vist anfører i sin debut i Tippeligaen, mener Brink at vide.

I kampens slutning, da det uafgjorte resultatet skulle jagtes, manglede Danmark tydeligvis ideerne, der kunne åbne det norske forsvar:

-Vi har ikke rigtig nogle chancer til sidst. Vi spiller lidt for langsomt. De er jo også gode til at stå nede og bare forsvare. Vi har svært ved at finde plads. Det (det danske spil red.) bliver meget nede i bagkæden eller ude på siden. Vi har svært ved at komme ind igennem og komme til chancer.

Og derfor endte det, som det gjorde, med en norsk sejr på 2-1. Ser man bort fra resultatet og fokuserer på spillet, er U/19-anføreren godt tilfreds med den måde, som DBU og Henrik Clausen gerne vil spille fodbold på:

-Jeg kan godt lide at spille på et hold, der har bolden hele tiden. Vi vil jo gerne spille med bolden, hvor i klubben – måske – har vi ikke altid bolden. Der er også gode spillere i klubben, men her (på landsholdet red.) vil vi gerne spille med bolden. Jeg føler også selv, at jeg er bedst, når vi har bolden. 

Og bolden, den havde danskerne meget. Hvis ikke der havde været tale om en træningskamp, var det uafgjorte resultat måske også blevet jagtet mere hidsigt, men det spillemæssige vægter højere end resultatet, forklarer anføreren:

Vi prøver jo bare at øve os i de ting, vi gerne vil. Når vi skal hjem og evaluere på det, så evaluerer vi jo også mere på, hvordan vi spiller, og ikke så meget på at være irriteret over resultatet, selvom at det skal der også være plads til, siger Brink og fortsætter selvsikkert:

Jeg ved ikke, om jeg var blevet skiftet ud, hvis det var en kamp om tre point, lyder det fra midtbanemanden, som henviser til, at han i det 71. minut måtte tage plads på bænken.

Nej, selvtilliden fejler ikke noget, og måske kan den unge vestjyde videreføre det til Superligaen, hvor han og holdkammeraterne fra Esbjerg har haft svært ved at få spillet til at fungere. Hvis Esbjerg-træner Colin Todd føler, at det kan hjælpe, hvis Brink spiller på 10’er-positionen, så gør han selvfølgelig det:

-Ja, det er jo lidt en luksus position, men altså, jeg synes selv, at jeg er bedst på 8’eren, men hvis han synes, at jeg gør det godt på 10’eren, så spiller jeg også gerne den. Det er ikke noget problem, siger Mark Brink som det sidste, inden han med et stort smil om munden forsvinder ind i omklædningsrummet.

In this article