Esbjerg U/17 forud for topopgør: Alle skal levere på et højt niveau

Foto: EfB.dk

Lørdag eftermiddag skal Esbjerg fB U/17 den lange vej til hovedstaden, hvor de skal møde FC Købehavn

Forud for sæsonen var der formentlig ikke mange, der havde spået, at en kamp mellem Esbjerg fB og FC København skulle blive et decideret topopgør i U/17-ligaen. Det er ikke desto mindre tilfældet når rækkens nummer et fra Vestjylland lørdag besøger rækkens nummer tre.

I Esbjergs seneste kampe blev HB Køge komfortabelt slået med cifrene 2-0. Her havde man, ligesom i nederlaget til Randers FC kampen forinden, favoritværdigheden. Det er dog ikke tilfældet lørdag:

– I de seneste to kampe mod Randers og HB Køge har vi haft favoritværdigheden, det har vi ikke i lørdagens udekamp. Vi møder et hold, som er startet, hvor det slap i seneste sæson, da de suverænt vandt det danske mesterskab. Drengene, de øvrige trænere og jeg er dog meget fortrøstningsfulde før kampen. Vi føler, vi har en reel chance for at tage noget med hjem i bussen. Men vi skal alle levere på et højt niveau og turde spille vores spil, for at missionen skal lykkes, siger træner Lars Vind til klubbens egen hjemmeside

For at få ”noget med hjem i bussen” kræver det en særlig indsats af esbjergenserne. Det skyldes, at FC København er inde i en imponerende stime, hvor det ikke er blevet til nederlag i U/17-ligaen i hele 29 kampe. Men, opskriften til hvordan den københavnske pointhøst skal stoppes er klar for Lars Vind og hele holdet:

– Mod FCK bliver vores defensiv mere udfordret end i de hidtidige kampe. FCK’erne er dygtige til at fastholde angrebene og forsøger derefter at spille modstander tynde og skabe chancer herudfra. Vores opgave er defensivt ikke at blive passive, når vi bliver presset i bund. Offensivt skal vi turde spille, turde bringe fart og turde udfordre deres defensive spillere. Dette gælder både individuelt og især som hold. Jeg ser frem til kampen og ved, at spillerne er klar til at yde maksimalt for at få et godt resultat med hjem

Topopgøret i U/17-ligaen mellem FC København og Esbjerg fB fløjtes i gang lørdag klokken 13.00, og man kan efterfølgende læse kampreferat fra opgøret her på siden.

In this article