Esbjerg U/17 nedkæmpede HB Køge og forsvarede førstepladsen

Esbjergs U/17-talenter vandt uden de store problemer med 2-0 over HB Køge, da de to mandskaber lørdag eftermiddag krydsede klinger på Esbjerg Atletikstadion. Jakob Lønne og Oliver Olsen scorede målene. 

I sidste sæson måtte man tage til takke med skuffende midterplacering, men i denne sæson blæser der nye vinde over Esbjergs U/17-hold, som har fået en fremragende start på U/17 Ligaen. Tre sejre ud af fire mulige var facit inden hjemmekampen mod HB Køge, som kom til Vestjylland med betydeligt mindre selvtillid i bagagen. Senest tabte svanerne med hele 3-0 til Brøndby.

Lørdag eftermiddag skulle Steen Knudsens tropper tilbage på sporet, men efter blot tre minutters spil led de sjællandske forhåbninger et stort knæk. Tilskuerne på Esbjerg Atletikstadion havde knap fundet sig til rette på lægterne, før U/17-landsholdets Oliver Olsen headede vestjyderne foran med 1-0.

I den efterfølgende periode gik EfB efter at punktere kampen med yderligere scoringer, men de fremmødte tilskuere i septembervarmen måtte vente til det 30. spilminut, før netmaskerne atter blafrede. Et fladt hjørnespark havnede for fødderne af forsvarsstyrmand, Jakob Lønne, og den tidligere SGI’er skulle ikke bruge meget betænkningstid og hamrede kuglen i kassen – 2-0!

Varmen var en afgørende faktor og spillede begge mandskaber et puds. Som anden halvleg skred frem, blev køgegensernes højintense, offensive løb færre og færre, og til slut virkede gæsterne en smule modløse.

Værternes bagerste havde fuldstændig styr på Emre Ünver, som ikke havde sin bedste dag på kontoret, og derfor sluttede det med en komfortabel 2-0-sejr til Esbjerg, som i skrivende stund fører U/17 Ligaen, mens HB Køge efter to nederlag på stribe skal genfinde det gode spil, hvis man vil lege med i toppen af rækken.

In this article