FC Nordsjælland U/17 tabte terræn i toppen

FC Nordsjælland delte pointene med AGF, da de to mandskaber lørdag eftermiddag mødtes på Farum Park. Gæsterne kom foran, men Joachim Rothmann bragte i anden halvleg balance i regnskabet.

U/17: FC Nordsjælland 1-1 AGF
0-1: Jacob Trenskow (37.)
1-1: Joachim Rothmann (61.)

FC Nordsjællands talentarbejde er unikt og hører til blandt det allerbedste, vi har herhjemme, og derfor forventes tigrene naturligvis at spille med om topplaceringerne i ungdomsligaerne. Set i det lys, har U/17-holdets sæsonstart været en pose blandede bolsjer.

Farum-talenterne kom til opgøret med seks point for fire kampe, og hvis man skulle følge trop med de sjællandske konkurrenter fra Brøndby og FC København, skulle der tre point på kontoen i kampen mod AGF.

FCN-træner Kasper Kurland havde, i forhold til den seneste kamp mod Vejle, foretaget et par ændringer i sin trup. Ud gled Emeka Nnamani og Jacob Steen Christensen, mens den vigtigste tilføjelse var udtagelsen af U/17-landsholdsangriberen Joachim Rothmann, som skulle vise sig at få en hovedrolle i kampen mod AGF.

En kamp, der startede ganske jævnbyrdigt, men som AGF langsomt, men sikkert, åd sig ind i. FC Nordsjælland-målmand, Rasmus From havde allerede haft flere redninger, da Anders Trenskow tre minutter inden pausen med et flot mål bragte gæsterne foran med 1-0.

Ikke mange hold tager til Farum Park og leverer en første halvleg, som den AGF leverede, men århusianernes U/17-hold er yderst kompetent, og træner, Morten Mølkjær råder således over hele fire U/17-landsholdspillere.

I anden halvleg oppede tigrene sig. Spillet flød bedre og AGF blev presset længere tilbage på banen, sådan som man normalt ser udehold agere på Farum Park. Efter godt en times spil lykkedes det FC Nordsjælland at udligne, da Joachim Rothmann fik netmaskerne til at blafre for anden gang i sæsonen.

Efter udligningen fik AGF ny energi og pressede på for et sejrsmål, men det udeblev, og derfor sluttede det 1-1 i Farum. Det ene point efterlader FC Nordsjælland på fjerdepladsen et stykke efter FC København og Brøndby, hvilket må være en smule skuffende, selvom sæsonen stadig er ung.

AGF ligger med samme pointantal som tigrene fra Farum, og det rækker til en foreløbig femteplads.