FCK U/19 ser frem mod en spændende sæson

FC Københavns U/19 hold kan se frem til en sæson med både ligaen, pokalturneringen og ikke mindst UEFA Youth League.

Overliggeren er høj og målsætningen klar. Hos FCK er det den enkelte spillers udvikling der kommer i højsædet. Med spillere som Frederik Bay, som blev rykket op i superliga truppen i august og Julian Kristoffersen, der har fået debut på førsteholdet går FCK efter at få flere spillere rykket op i superliga truppen.

Det er vigtigt for U/19 træner Brian Riemer, at spillerne får lov at restituerer og at de spiller det sted, hvor de udvikler sig mest.

– Vi prøver hele tiden at tænke langsigtet og stiller hold efter, hvad der er vigtigt for den enkelte spillers udvikling. Hvis en spiller fx skal spille en reserveligakamp en mandag, så spiller han ikke U19 kamp lørdag, selv om det er en vigtig kamp, og han resultatmæssigt kunne have gjort en forskel, siger U/19 træner Brian Riemer til FCK’s hjemmeside.

Holdet får mange nye spillere op fra det tidligere U/17 hold, som vandt ligaen sidste år.

– Vi har denne gang oprykket et større kuld fra årgang 99, og de fylder mere i truppen end normalt. Mange har trænet og spillet lidt med, mens de var U/17, men nu bliver de alligevel presset på en anden måde, end de er vant til. Talentet er ikke blevet mindre, men niveauet er bare et tand højere, siger Brian Riemer.

Brian Riemer er ikke bange for at de ikke kan følge med, men er klar over at de bliver udfordret på fysikken.

– De bliver især presset mere på fysikken, fordi modstanderne er større og vejer mere, de løber længere og har flere max-aktioner, og de er taktisk mere erfarne. Men det er jo den naturlige udvikling, ligesom når U/19-spillerne spiller med på Reserveholdet og møder Superliga-spillere, siger Brian Riemer.

FCK skal i år spille UEFA Youth League, og det ser de frem til. De glæder sig især til at få mere erfaring.

– For det første får de fornemmelsen af, hvad det vil sige ”spille internationalt” med tre kampe på otte dage, hvilket jo er en vigtig uddannelse for at kunne spille i FCK. For det andet bliver vi matchet med klubber fra det øverste lag i Europa i stedet for ”de sædvanlige” hold herhjemme i U/19-ligaen, så spilerne møder andre kulturer, stilarter, spillestile og individuelle kompetencer, udtalte Brian Riemer til FCK’s hjemmeside.

U19-holdets første kamp i UEFA Youth League er ude mod FC Porto onsdag den 14. september, kl. 16

Næste kamp for FCKs u/19 mandskab er imod Randers Freja i u/19 ligaen d. 10. september.

In this article