FCK’s U/17-hold er startet fra scratch

FC København var helt suveræne i sidste sæson af U/17 Ligaen. Størstedelen af spillerne fra det hold er nu rykket op på U/19, hvilket sætter U/17-holdet tilbage til ‘scratch’.

Vanen tro er der stor udskiftning hos klubberne i U/17- og U/19 Ligaen op til hver sæson. Hvert år bliver en ny årgang for gammel til holdet, og rykkes derfor en tak op i systemet.

På FC Københavns U/17-hold har udskiftningen hen over sommerpausen i år været særlig stor. Det betyder, at der kun er meget få spillere tilbage fra sidste sæsons suveræne mesterhold i U/17 Ligaen, men at der til gengæld er rykket et nyt, stort, talentfuldt kuld op på U/17-holdet.

– Vi har oprykket en større gruppe fra holdet til U19, to styk allerede i forrige sæson og flere her i sommerpausen, men til gengæld har vi fået mange dygtige U15-spillere op. Men det er et stort spring, og den yngste gruppe er stor, så udtrykket bliver lidt mere umodent end hvad det normalt plejer at være her i perioden august-oktober. Talentet og potentialet i begge årgange skal vi heldigvis være meget tilfredse med, siger FCK’s U/17-træner Jacob Neestrup til klubbens hjemmeside.

Han fortæller i interviewet videre om, at springet fra U/15 til U/17 er det største spring i ungdomsfodbolden grundet de store fysiske forskelle på spillerne. Derfor kan man ikke tillade sig at forvente et fuldstændig homogent FCK U/17-hold i det første lange stykke tid.

Københavnerne vurderer derfor i høj grad kampene ud fra præstationen snarere end resultaterne, nu hvor meget er sat tilbage til ‘scratch’.

– Ja, vi starter på mange måder fra scratch med at opbygge vores egen præstationskultur. Vi ser ikke ”kun” på om vi har vundet på resultattavlen, men i høj grad også på, om vi får bragt noget af det i spil, som vi træner i hverdagen. Det handler fx om, at vi offensivt på den sidste tredjedel af banen bruger de spidskompetencer, vi har i truppen nu.

– Sidste år havde vi mange pasningssikre offensivspillere, mens vi i år har flere driblestærke spillere. Det giver et spændende og anderledes offensivt udtryk, end man måske har set i tidligere sæsoner. Vi vil se flere, der udfordrer på deres direkte modstander. Som træner er dette også en spændende udfordring – det at skulle italesætte sammen med drengene, at mange finter og driblinger er noget som vi er gode til. Så skal vi også give hinanden lov til at prøve det af i kamp, også selvom at det vil ”kikse” oftere end hvis vi bare afleverer bolden til hinanden konstant.

Det offensive udtryk er i den grad kommet til syne i FCK’s første to kampe i U/17 Ligaen, som er blevet vundet med henholdsvis 4-3 og 3-2. Næste modstander er Randers Freja d. 11. september.

In this article