Fire på stribe for Brøndby U/17

I en chancefattig og jævnbyrdig kamp trak Brøndby det længste strå og vandt med 1-0, da man lørdag eftermiddag bød AaB op til dans i U/17 Ligaen.

U/17: AaB 0-1 Brøndby
0-1: Mikkel Eslund (55.)

18 dage uden en betydningsfuld fodboldkamp kan give enhver 16-årig U/17-ligaspiller voldsomme fodboldabstinenser. Brøndby havde ikke været i kamp siden 3-0-sejren mod HB Køge i slutningen af august, så nu skulle den have fuld gas mod AaB!

AaB, der har fået en lidt småsløj start på sæsonen, regnes blandt de største medaljefavoritter, men pointene er udeblevet, og inden lørdagens opgør stod de bolsjestribede noteret for blot én sejr i fire kampe.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære uden de store chancer at skrive hjem om. Tættest på kom AaB i to tilfælde, hvor ophavsmanden var Hamse Hussein. I første omgang var midtbanedynamoen offside, og ikke lang tid senere, da Hussein spillede angriberen Mikkel Kauffmann fri, blev chancen misbrugt. Ved pausen var stillingen derfor 0-0.

I anden halvleg tippede opgøret en smule over til Brøndbys fordel. Gæsterne havde i første halvleg spillet fornuftigt, men nu blev der investeret endnu mere i duellerne, og det hårde arbejde skulle hurtigt vise sig at bære frugt.

AaB-keeper, Rasmus Futtrup kunne blot halvklare et langskud, og på den efterfølgende returbold gav Mikkel Eslund sig 100 % og formåede heroisk at skrabe bolden i mål i en situation, hvor den tidligere landsholdsaktuelle sjællænder blev skadet og siden måtte udgå.

I den resterende del af kampen formåede de ellers dygtige, offensive AaB-spillere aldrig at sætte Brøndbys defensiv under pres, og så sluttede det 1-0-til Brøndby, som med den fjerde sejr ud af fire mulige cementerer placeringen i toppen af rækken, mens AaB en smule skuffende indtager U/17 Ligaens 11. plads.

In this article