Fredericia-talent om oprykning til førsteholdet: Det var forfærdeligt

For to år siden rykkede FC Fredericia et kun 17-årigt talent op i førsteholdstruppen, noget der i starten var meget svært for ham, men med tiden kun er blevet bedre.

19-årige Mathias Jacobsen trives ganske vel i FC Fredericias førsteholdstrup, men overgangen har været lidt svær. For ikke at sige, at det i starten ikke var super fantastisk som blot 17-årig at spille med de ældre og mere rutinerede spillere på førsteholdet.

– Det var forfærdeligt. Der er så stor forskel i tempoet fra U19 til senior, og niveauet var et helt andet. I starten blev jeg typisk ringet op dagen før og fik at vide, at jeg skulle træne med næste dag. Der var flere gange, hvor jeg næsten ikke gad, men det blev bedre og bedre, jo flere gange, jeg var med. Så nærmede jeg mig også de andres niveau og fik flere og flere venner, fortæller Jacobsen til Fredericias hjemmeside.

– Jeg gik fra at være en af de bedste på U19-holdet, en som de andre så op til, til at være nederst. På førsteholdet tager de yngste altid de tungeste ting til træning, og de andre var jo meget ældre end mig – flere af dem med kone og børn – så det skulle jeg lige vænne mig til, siger han.

Men nu er det slut med at være den nederste i hierarkiet, og slut med at have svært ved at følge med til træning. Han har faktisk groet sig så meget ind på holdet, at han nu bliver genkendt uden for banen.

– Det er pisse fedt. Det er meget specielt at repræsentere min by. Jeg er vokset op lige uden for voldene, og der bor jeg stadig – så jeg har altid kunne cykle til stadion på fem minutter. Min far spillede også i FC, så jeg har altid været på stadion og set kampe, så det er da specielt selv at være der. Men jeg nyder det, og det er sjovt, at folk snakker med en i Føtex, siger Jacobsen.

Nu vil den unge kantspiller gerne bare fortsætte med at nyde sit liv på førsteholdet, og kan måske ses på banen, når Fredericia møder Næstved.

In this article