Nok ingen Elite Round til U/17-landsholdet

Efter en udligning på straffespark i første halvleg og en udvisning til Anders Bærtelsen, gik det kun ned ad bakke i anden halvleg, og U/17-landsholdet kan nærmest ikke længere nå at kvalificere sig til Elite Round.

Ungarn – Danmark 3-1 (1-1)
24′ 0-1 Victor Jensen
36′ 1-1 Dominik Szoboszlai (str)
64′ 2-1 Norman Timari
72′ 3-1 Kevin Cosboth 

Kampen startede aggressivt ud, og Ungarn var de første til at opnå en stor chance efter blot tre minutter spil. Herefter var kampen meget lige med chancer i begge ender, blandt andet et dansk skud på overliggeren efter ti minutter.

Og efter 25 minutter faldt det første mål. Det var FC Københavns Victor Jensen, som sendte bolden i mål, og altså sikrede danskerne en 1-0 føring i en kamp, som de skulle vinde for at kunne kvalificere sig til U/17 EM.

Danmark skulle muligvis have dømt et straffespark til egen fordel i starten af kampen, men i stedet blev der efter 35 minutters spil dømt straffe til Ungarn og danske Anders Bærtelsen blev vist ud med et direkte rødt kort. Et hårdt slag for drengene i den danske lejr.

Ungarn fik udlignet på straffesparket og 1-1 var pausestillingen.

Danmark foretog forholdsvist hurtigt en udskiftning i angrebet, men lige lidt hjalp det. Danskerne var fint med i det første kvarter af anden halvleg, men så tog Ungarn over. De skabte masser af chancer lige efter hinanden, og efter 63 minutters spil kom de foran med 2-1.

Efter mere ungarsk-pres fik de ti minutter senere tildømt sig endnu et straffespark, som de scorede på, og så så det rigtig hårdt ud for danskerne, der nu var bagud 3-1.

Kort efter Ungarns tredje mål fik Nikolas Nartey gult kort, og så gik der ikke længe før dommeren fløjtede kampen af.

Nederlaget betyder at Danmark har en ekstremt lille mulighed for at kvalificere sig til Elite Round længere, selvom de på mandag skal møde Liechtenstein i hvad der nok bliver den sidste kvalifikationskamp for Danmark.

In this article