Lyngby U/17 blev endestationen for Viborg: Tabte for første gang i næsten to år

I lørdags måtte nyoprykkede Viborg indkassere sæsonens første nederlag. Lyngby udspillede viborggenserne i første halvleg, mens der i anden halvleg blev der vendt og ned på tingene.

U/17: Lyngby 3-2 Viborg
1-0: Mads Sindholt Pødenphant (6.)
2-0: Elias Borch Fosgrau (31.)
3-0: Rasmus Beyer (42.)
3-1: Oliver Haurits (50.)

3-2: Tobias B. Kristensen (51.)

Viborgs sæsonstart er gået over al forventning, og inden lørdagens udekamp mod Lyngby, som var de grønblusedes femte optræden i sæsonen, var Ralf Pedersens tropper stadig ubesejrede.

Lyngby havde inden opgøret blot været i kamp to gange. I sæsonpremieren tabte De Kongeblå højest overraskende med hele 4-1 i Vejle, hvorefter man fik revancheret nederlaget i den efterfølgende kamp mod AGF, som man på en smådårlig dag slog 3-1.

Der var en del ændringer at finde i Lyngby-træner, Christian Sørensens startopstilling. I modsætning til AGF-kampen var der mod Viborg fundet plads til Elias Fosgrau og Emil Stanley Willer-Hansen, mens Emil Kornvig var henvist til bænken. https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Borød og Jonas Abdel-Halim var slet ikke at finde i truppen.

Hos Viborg var det mest bemærkelsesværdige på spillerfronten, at holdets profilerede angriber, Emil Frederiksen dagen inden kampen havde pådraget sig en mindre skade, som dog ikke hindrede Frederiksen fra at melde sig klar, men nok alligevel begrænsede ham en smule.

Viborg U/17 klar til kamp (foto:fkviborg, fb)
Viborg U/17 klar til kamp (foto:fkviborg, fb)

Begrænsede var Lyngby på ingen måde, da kampen blev fløjtet i gang. De Kongeblå virkede sultne og opsatte på at hente endnu en sejr, og allerede efter seks minutter gav den gode start pote, da Adam Sørensen efter en glimrende aktion fandt Mads Sindholdt ved bagerste stolpe, som med sit andet sæsonmål bragte værterne foran 1-0.

Det tidlige mål chokerede ligadebutanterne, men med landsholdsaktuelle spillere på de forreste positioner, formår Viborg at skabe chancer ud af ingenting, og efter 10 minutters spil var de grønblusede tæt på at bringe balance i regnskabet efter et hjørnespark, men Lasse Lilbæks afslutning strøg over Alexander Hasmarks mål.

Og Lasse Lilbæks chance var noget nær det eneste positive, der var at sige om gæsternes første halvleg. Lyngby dominerede stort og var bedst på alle parametre.

Derfor var det heller ikke overaskende, at forstadstalenterne i det 31. spilminut fordoblede føringen. Oliver Bjerregaard var bagmanden, da han efter en dribletur kom alene igennem. Bjerregaards afslutning klarede Viborg-målmand, Lucas L. Pedersen i første omgang, men returbolden var værternes Elias Fosgrau hurtigst over og gjorde det nemt til 2-0, hvilket også var stillingen ved pausen. Kort inden pausen advarede Viborg dog Lyngby om, at kampen endnu ikke var afgjort, da Oliver Haurits hamrede bolden på stolpen.

Viborgs dårlige første halvleg skulle revancheres i de sidste 40 minutter – det var den klare ambition – men allerede efter to minutter af kampens sidste halvdel led de grønne forhåbninger et knæk. Rasmus Beyer, som har tre U-landskampe på cv’et, blev sendt i dybden og driblede forbi Lucas L. Pedersen, der kantede Lyngby-spilleren og begik straffespark.

Ansvaret fra 11-meterpletten tog Rasmus Beyer på sine skuldre, og ganske køligt gjorde fløjspilleren det til 3-0. Nu var kampen da afgjort, tænkte man, men Viborgs talenter ville det anderledes, og på to hurtige scoringer gav først Oliver Haurits med sit fjerde sæsonmål, og siden Tobias B. Kristensen efter en soloaktion, ny spænding i opgøret.

Nu var det pludselig Viborg, der havde initiativet og skabte chancer, velvidende at Lyngby var farlige på omstillingerne i den modsatte ende. Emil Frederiksen var med 12 minutter tilbage tæt på, men hans afslutning røg desværre for Viborg-lejren tæt forbi den ene opstander. Også indskiftede Mathias Klausen kunne have sikret talenterne fra domkirkebyen det ene point, men med en vaskeægte sprællemandsredning sørgede Alexander Hasmark for, at det forblev ved de 3-2.

Med sejren er Lyngby nu nummer syv i tabellen, men De Kongeblå har muligheden for at avancere mindst et par pladser, når man lørdag møder Brøndby.

For Viborg det var første gang siden den 25. oktober 2014, at man tabte en fodboldkamp. Med til den historie hører naturligvis, at de grønblusede har optrådt i U/17 Divisionen. Nu spiller midtjyderne i U/17 Ligaen, hvor man pt. indtager rækkens 10. plads.

In this article