Nigerianere sikrede FCM U/19 sejren mod Silkeborg

Nigerianerne Samson Onomigho Iyede og Ogochukwu Frank Onyeka var mændene bag FC Midtjyllands sejr over et ellers godt spillende Silkeborg-mandskab.

U/19: FC Midtjylland 3-2 Silkeborg IF
1-0 Samson Onomigho Iyede (14)
2-0 Samson Onomigho Iyede (18)
3-0 Ogochukwu Frank Onyeka (46)
3-1 Rasmus Lysdal (68)
3-2 Anders Iversen (88)

FC Midtjylland og Silkeborg lå inden lørdagens møde á point i tabellen, begge med ét point efter henholdvis én og to kampe spillet.

Det var dog en stilling, som de forsvarende U/19-mestre havde i sinde at forandre med en sejr over silkeborggenserne. Planen startede godt, for allerede efter 14 minutters spil modtog nigerianske Samson Onomigho Iyede en dyb bold fra Andreas Poulsen. Silkeborgs målmand, Rasmus Overgaard, kom stormende ud af sit mål, men blev fanget på mellemhånd. Derfor var det forholdvis enkelt for FCM-nigerianeren at åbne op for målsluserne i kampen.

Bare fire minutter efter fordoblede Onomigho Iyede FCM’ernes føring. Denne gang scorede angriberen fra en spids vinkel med kun kort afstand til baglinjen. Rasmus Overgaard burde dog nok have taget sig af afslutningen. 2-0 til FCM.

Ved flere andre lejligheder tog Overgaard dog revanche i SIF-buret. Flere gange var målmanden klar på stregen, da det brændte på, og midtjyderne kunne med rette ærgre sig over, at de ikke førte endnu større ved pausen, hvor det stadig stod 2-0.

Kun kort inde i anden halvleg lignede det så, at FC Midtjylland punkterede kampen. En anden nigerianer, Ogochukwu Frank Onyeka gjorde det til 3-0, da han stod klar i feltet, hvor det efter et godt indlæg fra kanten, ikke var nogen stor sag at komme på måltavlen.

Herfra kom spillet mere over på Silkeborgs præmisser. Med scoringer fra først Rasmus Lysdal og senere Anders Iversen kom der spænding ind i opgøret igen i slutfasen.

FC Midtjylland kørte dog sejren hjem, 3-2, og rykker dermed op på sjettepladsen i tabellen efter to kampe, mens Silkeborg stadigvæk er uden sejr. Jyderne fra Søhøjlandet indtager 11. pladsen med ét point efter tre kampe.

In this article