Nulløsning mellem FC København U/19 og Club Brügge U/19 i Youth League

FC Københavns U/19-hold skulle rejse sig oven på holdets 4-1 nederlag i første runde til FC Porto i dette års Uefa Youth League, men måtte nøjes med en nulløsning hjemme mod belgiske Club Brügge. 

Kampens første 45 minutter var en chancefattig affære, og hvor spillet aldrig rigtig fik sat sig. Efter en god indledning fra københavnerne overtog belgierne kontrollen over opgøret, og kom frem til en masse dødbolde, som dog aldrig volte Filip Djukic i FCK-målet problemer.

I det 34. minut kom løverne frem til deres bedste forsøg, da en tackling på midten af belgierens halvdel blev til et langskud, som var lige ved at overrumple Brügge-keeperen, som dog nåede at få viftet bolden til hjørne. Hjemmeholdet sluttede første halvleg bedst af.

Efter pause-teen satte de unge løver sig på begivenhederne, trods en stor chance til belgierne, men den store forward Van Vaerenbergh sparkede bolden fladt forbi den fjerneste stolpe. Dette var belgiernes eneste store scorings mulighed.

FC København havde sin bedste passage i kampen omkring en times spil,  da Julian Kristoffersen kom frem til et par gode muligheder, og Henrik Bellman, der ramte overliggeren med et flot langskud, fortjente en bedre skæbne.

I takt med, at intensiteten hos FCK faldt, kom Club Brügge mere med i kampen specielt sidste kvarters tid, men uden rigtig rigtig at kunne skabe noget nævneværdigt.

Der var spænding til det sidste, hvor det brændte på i begge ender, inden kampens dommer fløjtede af. Det uafgjorte resultat, kunne de belgiske gæster være mest tilfredse med.

I gruppens anden kamp vandt FC Porto 2-0 i Leicester og topper tabellen med maksimumpoint efter to runder, mens Brugge har 4 point, vi har et enkelt og Leicester er sidst uden point.

Gruppevinderne går direkte i 1/8-finalerne, mens toerne skal i play-off mod hold fra den separate kvalifikationsturnering for nationale U/19-mesterhold, som afvikles parallelt med gruppespillet for Champions League-holdenes U/19-hold.

Holdet:
20 Filip Djukic – 2 Mads Roerslev, 5 Luka Racic (anf.), 3 Niklas Vesterlund, 12 Frederik Bay – 7 Henrik Bellman (69.: 19 Ibrahim Samrawi), 22 Morten Hjulmand, 8 Mathias Bonde (77.: 6 Devrim Sahin), 10 Nicklas Røjkjær – 11 Jonas Wind, 16 Julian Kristoffersen (75.: 9 Carlo Holse)

In this article