Overtidsscoring sendte Vejle U/17 i kulkælderen

Mathias Jørgensen blev den store helt for FC Nordsjælland, da han i overtiden af lørdagens U/17-ligakamp mod Vejle scorede det afgørende mål til 2-3.

U/17: Vejle 2-3 FC Nordsjælland
0-1: Oliver Rimmen (33.)
1-1: William Førby (42.)
2-1: Mark Asp Rasmussen (57.)
2-2: Emeka Nnamani (72.)
2-3 Mathias Jørgensen (81.)

Som følge af landskampspausen havde talenterne fra Vejle og FC Nordsjælland ikke spillet betydningsfulde kampe i 14 dage. Dermed ikke sagt, at de unge spillere har ligget på den lade side, snarere tværtimod.

Vejle brugte den kampfri pause på at ændre spilkonceptet, så man nu skal spille 4-1-4-1 frem for den 3-4-3-formation, som har været træner, Søren Lykkes foretrukne i sæsonens første to kampe, der har kastet tre point af sig.

Det samme pointantal var inden opgøret facittet for FC Nordsjælland. Sidste sæsons sølvvindere har ikke fået den sæsonstart, de har håbet på, og lørdag skulle der tilføjes tre point på kontoen, hvis Kasper Kurlands tropper skulle holde snor i topholdene.

Ikke overraskende var boldbesiddelsen størst i gæsternes favør, men det kneb for tigrene at skabe de store, oplagte målchancer. Det var Vejle til gengæld ganske gode til, og specielt ved Rami Ayman skulle østjyderne have bragt sig foran, men østjydens spark strøg over Rasmus Froms mål.

Midtbanemand, Kasper Døhr Thychosen, kontraktspiller, Thais Damgaard og startdebutant William Førby havde alle muligheden for at bringe Vejle på sejrskurs, men skarpheden manglede, og i stedet scorede FC Nordsjælland første halvlegs eneste mål, da han efter 33 minutters spil med en afslutning helt oppe i det ene målhjørne passerede Mathias Peguero Sanchez Eriksen i Vejle-målet.

Hvis Vejle havde spillet godt i første halvleg, så spillede de fremragende i anden halvleg, hvor man fik gæsterne til at ryste i bukserne. Søren Lykkes unge drenge leverede en god gang fodbold, og blot to minutter efter pausen udlignede en storspillende William Førby. Men de rødklædte ville mere, og efter godt en time kunne indskiftede Mark Asp Rasmussen en smule overraskende gøre det til 2-1, da han fra 40 meters afstand lobbede bolden over Rasmus From og i mål.

Det duftede af vejlensisk triumf, men klasse fornægter sig ikke. Selv om FC Nordsjælland var langt nede i kulkælderen, glemte de ikke at gøre det, de er bedst til, nemlig at spille tempofyldt pasningsspil langs jorden, og på den måde genvandt tigrene momentum.

Med otte minutter tilbage på stadionuret bragte Emeka Nnamani balance i regnskabet efter et hjørnespark. Bittert for Vejle, som faktisk havde haft chancerne til 3-1.

Mens begge hold havde indstillet sig på en pointdeling, slog Mathias Jørgensen til og gjorde det i kampens overtid til 2-3. Ikke mange sekunder efter tog dommeren fløjten i munden og blæste forestillingen af. Tilbage stod en flok ellevilde nordsjællandske talenter, som i sidste sekund havde sikret sig en livsvigtig sejr i bestræbelserne på at holde trit med topholdene.

Og ved siden af dem stod Vejles hårdt kæmpende spillere – slukørede, skuffede og trætte. Skæbnen var ond ved østjyderne, som i øjeblikket indtager U/17 Ligaens ottendeplads. FC Nordsjælland er nummer fire.

In this article