På et hængende hår: FC København U/17 slog Randers

Med tre sene mål formåede FC København lørdag eftermiddag at besejre Randers, der ellers kæmpede bravt og var tæt på at skabe overraskelsen, da de to hold mødtes i U/17 Ligaen.

U/17: FC København 3-0 Randers
1-0: Oliver G. Andersen (72.)
2-0: Nikolas Nartey (79.)
3-0: Oliver G. Andersen (81.).

Solen bagede ned over Peter Bangs Vej, da Randers’ U/17-spillere i lørdags ankom til hovedstaden. Målsætningen var klar: Der skulle point med tilbage til Kronjylland.

Efter et trænerskifte og to klare nederlag, hvor aftalerne ikke blev overholdt, var der senest, randrusianerne var i kamp, grund til at glæde sig. Topholdet fra Esbjerg blev besejret med 2-1 og Thomas Lofts drenge spillede en flot kamp. Lørdag gav træneren derfor ikke overraskende genvalg til de 11 spillere fra Esbjerg-kampen.

FC København har ungdomslandsholdsspillere på stribe, men til kampen mod Randers var to af holdets største profiler placeret på bænken. Midtbanekriger, Nikolas Nartey og topscorer, Victor Jensen havde efter kampene med U/17-landsholdet brug for hvile og var altså ikke blandt træner, Jacob Neestrups foretrukne.

Om det var fraværet af profilerne, varmen eller noget helt tredje, der gjorde, at FCK ikke fik prikket hul på bylden i første halvleg, skal være usagt. Gæsterne kæmpede heroisk og stod godt i defensiven, og derfor sluttede første halvleg uden scoringer.

Også i begyndelsen af anden halvleg havde hjemmeholdet svært ved at nedbryde gæsternes defensiv, så i det 54. minut tog Jacob Neestrup affære og skiftede Nikolas Nartey på banen. Fem minutter senere fik han følgeskab af københavnernes topscorer, Victor Jensen, og nu skulle sejren for alvor jagtes.

Tilskuerne denne varme septemberdag måtte dog væbne sig med tålmodighed. Først i det 72. minut faldt den forløsende scoring, da Oliver G. Andersen fik netmaskerne bag Emil Pedersen til at blafre.

Målet væltede Randers-korthuset, og i slutminutterne blev det både 2,- og 3-0 til hovedstadens talenter. Nikolas Nartey tegnede sig for sit første sæsonmål i det 79. minut, inden Oliver G. Andersen fordoblede sin scoring minuttet efter.

Det sluttede med 3-0, hvilket Randers-chefen, Thomas Loft helt sikkert ikke vil være tilfreds med, da hestene igennem det meste af kampen havde mindst det ene point inden for rækkevide. Sejren sender FCK op på rækkens tredjeplads. Randers er nummer 13.

In this article