Michael Gravgaard: Fuldstændig overtagelse af talentarbejdet en nødvendighed

Randers-direktør Michael Gravgaard slår fast, at talentarbejdet er nødt til at overgå fuldstændigt fra Randers Freja til Randers FC, hvis klubbens U/17- og U/19-hold skal forblive i de bedste ungdomsrækker.

Der er en større tvist i gang i Randers angående talentarbejdet. Michael Gravgaard, som er administrerende direktør i Randers FC, ønsker, at det elitære talentarbejde overgår fuldstændigt til Randers FC i stedet for at fortsætte i den nuværende model, hvor en stor del af talentarbejdet er placeret i moderklubben Randers Freja.

– Det er vigtigt (at talentarbejdet overgår fuldstændigt til Randers FC, red.) fordi, Randers FC er ikke en klub, der kan købe sig til et godt Superliga-hold. Vi skal bestemt værne om de talenter, der er her i ikke bare Randers, men i hele Kronjylland og det opland, vi har med omkring Randers. Det er klart Randers FC’s opfattelse, at det vil styrke talentudviklingen, hvis det er Randers FC, der har kompetenceretten til de bedste ungdomshold i Randers Freja, siger Michael Gravgaard til D’ BOLD.

Klubben har igennem to år fået et vink med en vognstang fra DBU vedrørende den model, talentudviklingen kører efter i Randers. Klubben vil få meget svært ved at beholde A-ungdomslicensen, der giver adgang til U/17 og U/19 Ligaen, hvis talentarbejdet fortsætter på den måde, som det er nu, hvor bl.a. U/17- og U/19-ligamandskaberne spiller under navnet Randers Freja

– Det at have A-ungdomslicens er den store tiltrækningskraft på de talenter, der er derude, som vi rigtig gerne vil have fat i. Derfor er det rigtig vigtigt for både Randers Freja og Randers FC, at vi bevarer den ligastatus, forklarer han.

Michael Gravgaard mødte i starten af måneden op til Randers Frejas generalforsamling for at vinde gehør for, at man er nødt til at få ændret aftalen angående talentudviklingen.

Efterfølgende har DBU Jyllands formand Bent Clausen kritiseret Michael Gravgaard for at prøve at trumfe forslaget om overtagelse af talentudviklingen igennem. Formanden kalder det i en artikel på DBU Jyllands hjemmeside for ”et direkte angreb på den danske model”, hvilket har kastet en modreaktion fra Michael Gravgaard af sig.

– Jeg har haft en samtale med Bent Clausen, hvor jeg i utvetydige vendinger har forklaret Bent Clausen, at det angreb, han retter mod Randers FC på DBU Jyllands hjemmeside, er fuldstændig uacceptabelt, og jeg har også opfordret DBU til at trække det tilbage. Der er nogle beskyldninger og anklager, som slet ikke har sin gang på jord, slår Gravgaard fast og fortsætter:

– Jeg var den eneste med kontraktuelle relationer til Randers FC, der mødte op til Randers Frejas generalforsamling. Det er en vildfarelse af karat, at Randers FC har forsøgt at påvirke en generalforsamling i Randers Freja. Det Bent Clausen ikke har forstået er, at det rent faktisk er Randers Frejas egne medlemmer, altså de almindelige forenings-amatør-medlemmer, som har givet udtryk for, og også gjorde det på generalforsamlingen, at noget af det, som der har været skrevet og sagt en masse om (risikoen for at miste A-ungdomslicens, red.) – ikke bare for nyligt, men de seneste år – rent faktisk giver god mening, slutter Randers-direktøren til D’ BOLD.

Randers Freja ligger lige nu næstsidst i U/17 Ligaen, mens det går lidt bedre for de lidt ældre spillere, der ligger på en andenplads i U/19 Ligaen.

In this article