Randers-talent: Tålmodighed er det hele

Frederik Lauenborg har endnu ikke fået sin Superliga-debut for Randers FC og han slår fast, at tålmodighed er en vigtig ting på vejen mod debut.

Kort inde i den igangværende sæson meldte Randers FC ud, at de havde sikret sig deres unge midtbanespiller Frederik Lauenborg på en fuldtidskontrakt, som godt nok først gælder fra sommeren 2017.

Indtil da spiller han som udgangspunkt for Randers Freja i U/19 Ligaen, men skal dog periodevist træne med hos førsteholdstruppen.

Han har i denne sæson allerede været udtaget til seks Superliga-kampe, og var også med i truppen til gårsdagens kamp mod FCK.

Han har efter de seks kampe endnu ikke fået debut i Superligaen, og han ved ikke selv, hvornår debuten kommer.

– Det er lidt svært at sige. Jeg tager en dag ad gang og ser, hvad der sker. Hvis jeg får chancen, er det fantastisk. Jeg kan se, det er svært at spille sig ind på holdet nu, for de spiller godt lige meget, om der er en karantæne eller ej. På et tidspunkt kommer det nok, siger Frederik Lauenborg til D’ BOLD.

Selvom det ikke er blevet til minutter på banen, har Lauenborg stadig fået udbytte af at være med i truppen til kampene. Han har lært, at tålmodighed er en vigtig ting.

– Man skal være tålmodig og man skal tage det stille og roligt og vente på, det bliver ens tur, og lære af dem, der er inde på banen og høre hvad de siger efter kampene. Tålmodig er det hele, forklarer han.

Randers-træner Olafur Kristjansson er også påpasselig med at spå om, hvornår han giver debut til den 19-årige midtbanespiller.

– Lauenborg er stadig en rigtig ung spiller, som er ved at lære. Hvis han træner godt, så kommer vi til at se ham på banen. Om det er inden for kort tid eller længere tid, må tiden vise. Han er et eller andet sted med nu for at lære om spillet og tingene og gøre sig klar til at blive Superliga-spiller, siger Randers’ cheftræner til D’ BOLD.

Frederik Lauenborg fik sin førsteholdsdebut for Randers allerede i fjor, da han var med i en pokalsejr over FC Sønderborg på 6-0.

In this article