Randers U/17 fik point på dårlig dag

De spillede smådårligt, Randers U/17, men kæmpede bravt og fik alligevel et point ud af anstrengelserne, da man lørdag eftermiddag tog imod Vejle i U/17 Ligaen.

U/17: Randers 1-1 Vejle
0-1: Kasper Døhr Thychosen (5.)
1-1: Anders Skaaning (31.)

Der er røre i andedammen i Randers FC, og alt imens klubbens A-licens hænger i en tynd tråd, forsøger sportsdirektør Michael Gravgaard at ændre på gamle samarbejdsaftaler med moderklubben, Randers Freja.

I hele virvaret omkring klubbens talentudvikling har kronjydernes U/17-talenter ikke meget at skulle have sagt. I stedet skal Thomas Lofts tropper koncentrere sig om at levere på banen, hvor der er rigeligt at se til.

Sæsonstarten har nemlig været alt andet end problemfri, og inden lørdagens opgør mod Vejle havde Randers blot scoret to mål i fire kampe, hvilket var færrest af alle.

Vejle kom til kampen med Kasper Poulsgaard tilbage i startopstillingen efter en mindre skade. Tilbage var også den gamle 3-4-3-formation, som senest var afløst af et forsøg på at spille 4-1-4-1 i kampen mod FC Nordsjælland.

Om det var Poulsgaard tilbagevenden, formationsændringen eller noget helt tredje, der gjorde udslaget, skal ikke kunne siges, men Vejle startede kampen bedst og kunne efter et glimrende, velopbygget angreb bringe sig foran med 1-0 efter bare fem minutters spil.

Kasper Døhr Thychosen var manden med målet, efter at han blev assisteret med et glimrende indlæg fra Thais Damgaard. Alt i alt sad østjyderne på begivenhederne i første halvleg, og både Thychosen og Damgaard havde begge chancer for at forøge føringen.

I første halvlegs slutning fik hjemmeholdet en mindre opblomstring, og efter 31 minutter fik Tobias Klysner den tanke, at han da måtte tage sagen i egen hånd, og i en glimrende soloaktion fik Randers-spilleren fremtvunget et klokkeklart straffespark, som holdkammeraten, Anders Skaaning efterfølgende sparkede ind bag Mathias Eriksen.

I anden halvleg dominerede Vejle i ligeså høj grad som i første, og som tiden gik, kom de rødklædte nærmere og nærmere et føringsmål. Det var dog først i opgørets afsluttende fase, at der for alvor kom tryk på kedlerne.

Først var det indskiftede Kasper Christoffersen, som følte, at han skulle have haft straffespark, efter at en Randers-spiller skulle have taget hånden til hjælp i straffesparksfeltet, og siden blev dommerne kritiseret for en, ifølge VB-lejren, fejlkendelse vedrørende en offsidesituation.

Men Randers-spillere kæmpede heroisk og kunne efter dommerens sidste fløjt kigge op på måltavlen og konstatere, at man på en smådårlig dag havde tilkæmpet sig det ene point, hvilket rækker til en 13. plads. Vejle spillede godt, men fik for anden weekend i streg ikke fuld valuta for pengene og indtager pt. U/17 Ligaens niendeplads.

In this article