Sen scoring sendte U/17-svaner tomhændede hjem

Med scoringen til 1-0 i det 77. minut blev Silkeborgs Pelle Matsson hjemmeholdets helt store helt, da HB Køge i lørdags, for tredje kamp på stribe, måtte forlade banen uden point i U/17 Ligaen.

U/17: Silkeborg 1-0 HB Køge
1-0: Pelle Matsson (77.)

Efter en flot sæsonstart med fire point i to kampe er luften gået af ballonen for HB Køges U/17-hold. Mod Brøndby led man et fortjent 3-0-nederlag, og weekenden efter var den galt igen for Steen Knudsens tropper, som mod Esbjerg præsenterede sig svagt og tabte med 2-0.

En lignende historie kan fortælles om Silkeborgs sæsonindledning. Talenterne fra Søholt har ikke vundet siden sæsonpremieren mod AGF, så det var to selvtillidsramte mandskaber, der lørdag eftermiddag tørnede sammen på SIF Talentpark.

Silkeborg startede kampen bedst. HB Køges presspil var nærmest ikkeeksisterende, og det efterlod de velraffinerede silkeborggenserne med rigeligt plads at boltre sig på. Det udnyttede værterne til at skabe en god håndfuld halvstore chancer, men på trods af, at man i ugens løb havde trænet afslutningsspillet, blev mulighederne misbrugt.

Når HB Køge en sjælden gang var farlige, var det ved holdets topscorer, Emre Ünver. Den teknisk stærke offensivspiller drev af et par omgange gæk med Silkeborg-defensiven, men i stedet for at spille chancerne større, forsøgte topscoreren på egen hånd – uden held – og derfor 0-0 ved pausen.

I anden halvleg blev Silkeborg mere nærgående, og meget af spillet foregik foran HB Køges felt. Gæsternes offensive indslag kunne derimod tælles på én hånd. To hjørnespark og en solotur fra Emre Ünver var noget af det eneste, svanerne bød ind med i anden halvleg.

Men tiden gik, og Silkeborg fik trods det gode spil ikke prikket hul på bylden, og mens de fremmødte tilskuere denne lune septembereftermiddag nok havde accepteret en pointdeling, slog hjemmeholdet til.

Mikkel Juhl modtog bolden på kanten af feltet, lavede en listig skudfinte, tog bolden over til sit venstreben og sendte en følt aflevering ind i feltet, hvor Pelle Matsson tæmmede den og flot sparkede kuglen i kassen – 1-0! Ikke mange minutter senere fløjtede dommeren af, og så kunne Silkeborgs unge spillere fejre en ikke ufortjent sejr, som bringer de rødklædte op på rækkens femteplads.

For HB Køge ventede en lang bustur tilbage til svaneland – og igen – uden point med hjem i bussen. I de seneste to kampe, som begge er tabt, har Steen Knudsen stillet til start med de samme 11 spillere, så måske træneren skulle ryste posen inden holdets næste kamp, som er hjemme mod OB?

In this article