Skal du med på Future Camp? Tilmeld dig nu!

Jan Michaelsen og Jacob Landtved holder i slutningen af oktober en camp for unge håbefulde fodbold- og håndboldspillere, der gerne vil vide mere om hverdagen som elitespiller.

Et nyt tiltag ser snart dagens lys. Fra den 18. til den 22. oktober bliver der i samarbejde med Sport2Schools og KIES, Københavns idrætsefterskole, afholdt en camp ved navn Future Camp. Til denne camp vil unge fodbold- og håndboldspillere få et indblik i hvordan det er at leve og træne som elitespillere.

Og en af dem, som skal stå for at netop det sker, er den tidligere U/17-landsholdstræner, Jan Michaelsen. Han har fået inspiration til at starte en camp som denne op på grund af sin nu afdøde far, den tidligere fodboldspiller Allan Michaelsen, som deltog i camps med samme initiativ nede i Italien.

– Jeg kom i kontakt med dem, som lavede den camp i Italien. Og jeg synes det var sindssygt sjovt, og begyndte derefter at arbejde med noget, som jeg synes kunne være sjovt at hjælpe de unge mennesker med. Og så har jeg lavet et produkt med Jacob Landtved, som har erfaring på det her område, og sammen har vi lavet det her, hvor det så skal være både sjovt og lærerigt, fortæller Michaelsen til D’ BOLD.

Det er dog ikke kun de helt unge mennesker, som får noget ud af denne camp. Forældrene bliver også indviet i hvordan det er for de unge at leve med at spille på et højt niveau.

– Vi arbejder også med forældrene, og vil fortælle dem lidt om hvordan livet er som elitespiller. Hvordan de som forældre kan støtte deres barn på den rigtige måde. Det er dog ikke kun for elitespilere. Jeg håber nemlig der kommer mange forskellige typer, som gerne vil det her, så vi kan lære dem noget, som de kan tage med hjem i klubberne og arbejde videre med.

Michaelsen blev siden U/16-landsholdet selv valgt fra bruttotruppen, og har siden da måtte arbejde endnu hårdere og kæmpe sig til at blive professionel fodboldspiller. Og netop den mentalitet er hvad han gerne vil lære de unge fodboldspillere noget om.

– Man skal arbejde hårdt og tro på sig selv. For at være et talent skal man ikke kun være dygtig med bolden på teknikken, men man skal også kunne klare sig med at være fysisk og mentalt stærk. Talent-betegnelsen handler ikke kun om flair med bolden. Det er basis, men du kan finde mange spillere, som ikke har teknikken som spidskompetence, og som alligevel er kommet langt. Og det skal vi hjælpe dem med at forstå. Vi skal blandt andet lave en fysisk profil på hver enkelt spiller, og giver dem et træningsprogram, som kan gøre dem stærkere, forklarer den nuværende sportslige leder i KB.

Både spillere og forældre bliver undervist i hvordan man for eksempel skal tænke, når man møder modstand, hvis man eksempelvis løber ind i en skade, eller bliver sat på bænken. Samtidig afsluttes campen med et individuelt møde, hvor spilleren får feedback på ugen, og spillerne bliver fortalt, hvad de skal arbejde videre med, når de kommer hjem fra campen.

– Jeg tror at vi kan flytte spillerne niveaumæssigt. Men jeg håber også at de får den ”aha”-følelse, så de finder ud af, hvilke redskaber de skal benytte for selv at tage næste skridt. På lang sigt håber jeg, at campen bliver startskuddet til at spilleren får udnyttet sit potentiale.

– Jeg vil give dem en sindssyg sjov uge på og uden for banen. De får nogle nye venskaber, og hvor de også får lov til at møde efterskolelivet via KIES, hvor vi kommer til at lave en masse ting sammen, som at gå i biografen og lave mad sammen. Trivsel er meget vigtigt for at få det bedste frem i alle, siger Michaelsen til dbold.dk.

Og Jan Michaelsen glæder sig til, at der forhåbentlig dukker en masse glade, unge mennesker op, som har lyst til at lære og blive bedre.

– Jeg føler at vi sammen kan gøre en forskel og flytte niveauet på spillerne. Ikke kun på banen, men også med kost, det mentale og familiemæssigt.

– Det spændende ved unge spillere er, at de er lidt ligesom modellervoks, hvor det stadig er muligt at forme dem, inden leret stivner, afslutter Michaelsen.

Du kan læse om- og tilmelde dig Future Camp på KIES.dk.

In this article