Straffesparksdrama da Danmark U/16 atter slog Ungarn

Varde Station lagde torsdag eftermiddag græs til U/16-landskampen mellem Danmark og Ungarn. Kampens helt store spiller blev den danske angriber, Muamer Brajanac, som med to scoringer var arkitekten bag 3-2-sejren.

U/16: Danmark 3-2 Ungarn
0-1: Kósco Bálint (1.)
1-1: Muamer Brajanac (12.)
1-2: Muamer Brajanac (31.)
2-2: Kósco Bálint (45.)
3-2: Gustav Isaksen (78.)

To dage efter Danmark og Ungarns første opgør mødtes de to mandskaber torsdag eftermiddag til den anden og sidste testkamp, som blev afviklet på Varde Station for øjnene af et talstærkt publikum, som havde trodset det voldsomme regn- og blæsevejr.

Den danske landstræner, Claus Nørgaard gav plads i startopstillingen til Gustav Isaksen, Sofus Koch Erichsen, Rasmus Rejnholdt, Mads Larsen og Simon Rossil, som alle havde siddet udenfor i 2-1-kampen i Løgumkloster.

Danmark fik en mareridtsstart på opgøret mod Ungarn, og efter mindre end 10 sekunder var de hvidblusede gæster foran 1-0. Målscorer blev Kósco Bálint, og så kampen ligesom skudt i gang.

Den tidlige scoring rystede ikke danskerne, som hurtigt satte sig på opgøret og dominerede med bolden på fødderne. Ungarn stod langt tilbage på banen og lukrerede, præcis som i kampen for to dage siden, på omstillinger. Efter 10 minutters spil var Muamer Brajanac tæt på at bringe balance i regnskabet, da han opsnappede en dybdebold, som det ungarske forsvar gik fejl af. Brøndby-angriberen forsøgte at afdrible målmanden, der dog var vaks ved havelågen og forhindrede en udligning.

To minutter senere var Muamer Brajanac atter på spil, og denne gang havde angriberen mere held i sprøjten. Danmarks nummer 15 var først over en løs bold i feltet, som han på forrygende vis halvflugtede i mål uden chance for Tóth Róbert i det ungarske mål – 1-1!

Efterfølgende kom gæsterne en smule mere med. Det danske spil blev mere usammenhængende, og fejlafleveringerne blev flere og flere. De bagerste danske talenter var i flere tilfælde passive og tillod Ungarn halvstore chancer, dog ingen, som Simon Rossil i målet ikke kunne tage sig af.

Efter 31 minutter var der igen noget at juble over for de fremmødte tilskuere, og igen var Muamer Brajanac hovedpersonen. Brøndby-spilleren modtog en skarp stikning fra Mads Larsen, og på friløberen var angriberen iskold og satte bolden ind til en 2-1-føring.

Anden halvleg blev en mere jævnbyrdig forestilling, og der var rigeligt med chancer i begge ender. Først var det efter 42 minutters spil Mads Bidstrup med et spark på overlæggeren, og få sekunder senere var Muamer Brajanac tæt på at fuldbyrde sit hattrick, men det blev ved de to mål for angriberen, som blev taget fra banen midtvejs i anden halvleg.

Men inden det kom så vidt, viste ungarerne tænder og udlignede til 2-2, og igen var det Kócso Bálint med målet. Den fysisk stærke angriber udnyttede en kontra til at score sit andet mål, og så var opgøret atter pivåbent.

I den efterfølgende periode bølgede kampen frem og tilbage, og til tider fik de rødklædte værter sammensat lovende angreb, men farligt blev det sjældent. Tættest på kom AaBs letbenede Gabriel Christensen og Esbjergs Rasmus Rejnhold, men det forblev lige ved og næsten for de unge danskere.

Mens de fremmødte tilskuere, som efterhånden var både våde og forblæste, havde accepteret et uafgjort resultat, skete der pludseligt ting og sager.

Dommeren så ingen anden udvej end at pege på pletten, da en ungarer en smule klodset fældede sin direkte modstander. Fra 11-meterpletten skulle Gustav Isaksen eksekvere sparket, men FC Midtjylland-spilleren misbrugte straffesparket. Ærgerligt, tænkte man, men dommeren pegede atter på pletten og dømte omspark!

Her var venstrebacken iskold, og med et hårdt spark i det ene målhjørne skabte han eufori blandt de danske spillere og de fremmødte tilskuere. Ikke lang tid efter fløjtede dommeren i fløjten for sidste gang, og så kunne Claus Nørgaards tropper række armene i vejret og fejre den anden sejr på tre dage.

In this article