Udland, R4: Mere spilletid og mål til Bay, Bruun Larsen og Dolberg

Der er masser af dansk talent i udlandet – men hvordan går det de unge håbefulde spillere? Det samler D’BOLD op på hver torsdag. Inden landsholdspausen blev det næsten til lutter dansk succes i Holland og Tyskland.

Borussia Dortmund U/19 2 – 2 Bochum U/19
1-0: Luca Kilian
2-0: Jacob Bruun Larsen
2-1: Gorkem Saglam
2-2: Ulrich Bapoh

For første gang efter OL var Jacob Bruun Larsen (2/1) klar fra start, da to af topholdene i U/19 Bundesliga West lørdag formiddag mødtes. Det var dog ikke de gulblusede med dansk islæt, der kom bedst fra start. Udeholdets Ulrich Bapoh (4/1) var nemlig første mand til at sætte den sidste fod på bolden inden en scoring. Det eneste problem var, at han befandt sig i en strafbar offside position, da bolden blev afleveret af en medspiller. Derefter scorede hjemmeholdet det første mål, og efter lidt mere end en times spil, scorede Jacob Bruun Larsen sæsonens første mål. Ti minutter efter blev den tidligere Lyngby Boldklub-spiller skiftet ud, og kunne til stor ærgrelse blot se på fra bænken, da modstanderne nettede to gange. Ikke desto mindre ligger Bruun Larsen og resten af holdet stadig på en delt førsteplads med 10 point efter fire kampe.

Stuttgarter Kickers U/19 1 – 3 Augsburg U/19
0-1: Thomas Stowasser
0-2: Thomas Stowasser
1-2: Aleksandar Mojasevic
1-3: Simon Schurr

Med anførerbindet om armen ledte danske Lasse Jürgensen (4/1) endnu engang sit mandskab til sikker succes, da de lørdag eftermiddag slog Stuttgarter Kickers U/19. Det blev en kamp med masser af action i de døende minutter. Således reducerede hjemmeholdet til 1-2 ved Aleksander Mojasevic (4/1) få sekunder inden der var spillet de obligatoriske 90 minutter. Det ville hjemmeholdet ikke finde sig i, og et kort sidste pres resulterede i et straffespark og en scoring i dommerens tillægstid. De to ting var dog uafhængige af hinanden, da straffesparket blev brændt af indskiftede Nikola Gavric (4/0), hvorimod målet blev scoret af en anden indskiftet angriber, nemlig Simon Schurr (5/1), der understregede hvorfor Augsburg og Lasse Jürgensen fortsat er en af rækkens bedste hold.

RKC Waalwijk 3 – 2 Jong Ajax
1-0: Kenny Anderson
2-0: Serginho Green
2-1: Donny van de Beek
2-2: Abdelhak Nouri
3-2: Kenny Anderson

I sidste uge blev det kun til få minutters spilletid for Markus Bay (2/0), da han fik ligadebut mod i en sikker sejr på 5-2 med under ti minutter tilbage. I fredags blev det så til væsentligt mere, da han blev skiftet ind til anden halvlegs start, hvor Jong Ajax var bagud med 2-0. Herefter fik udeholdet først reduceret til 2-1, og derefter udlignet til 2-2. Bay selv havde et par chancer, og fyrede et par gange bolden afsted udenfor feltet. Desværre blev det ikke til mål, og med tyve minutter igen, fik hjemmeholdet scoret det afgørende mål. Ikke desto mindre blev det til en hel halvleg for U/19-landsholdsspilleren, som igen kan få chancen efter landsholdspausen, hvor Jong Ajax hjemme tager imod bundholdet Achilles 29.

Go Ahead Eagles 0 – 3 AFC Ajax
0-1: Davy Klassen
0-2: Davy Klassen
0-3: Nemanja Gudelj

Efter en slingrende sæsonstart fik Ajax endelig gang i spillet. Det skete med en sejr på udebanesejr over en af ligaens prügelknabe, da de søndag slog Go Ahead Eagles. En misbrugt chance fra straffesparkspletten skulle der dog lige til før AFC Ajax for alvor fik gik i målene. Om det skyldtes at Kasper Dolberg (3/2) var med fra start skal være usagt, men i den unge angriber kan fortsat bryste sig af at være ubesejret i den hollandske Eresdivise. Søndag leverede han ikke mål, men kom alligevel egenhændigt frem til en håndfuld chancer.

In this article